Lapset pääsivät muuraamaan Pähkinäpensaan päiväkodin peruskiveä Laitilassa

Päiväkodin lapset pääsivät muuraustöihin mukaan! Kuva: Tuulia Kujanpää.

LAITILA. Laitilan Tuunan alueelle rakennettavalle uudelle päiväkodille muurattiin perjantaina 6. syyskuuta peruskivi. Tilaisuudessa oli mukana kaupungin luottamushenkilöitä, viranhaltijoita, päiväkodin ja työmaan työntekijöitä sekä tietenkin lapsia. Puheenvuoronsa tilaisuudessa käyttivät varhaiskasvatusjohtaja Taija Jalonen ja kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Henri Aitakari.

Oman puheenvuoronsa käyttivät myös eskariryhmä ”Siilit” kahden laulun muodossa. Sen jälkeen tartuttiinkin muurauslastaan ja paikallaolijat osallistuivat peruskiven muuraukseen, joka etenkin pienille päiväkotilapsille oli suuri jännityksen hetki. Peruskiveen perinteisesti mukana muurattavaan metallilieriöön oli taltioitu muun muassa peruskirja, päivän Laitilan Sanomat sekä lasten piirustuksia uudesta päiväkodista.

Uusi päiväkoti tuo Laitilaan helpotuksen päiväkotiryhmien tilojen puutteeseen, mikä on sijoitus niin asukkaiden hyvinvointiin kuin kaupungin tulevaisuuteenkin. Toukokuussa aloitettujen rakennustöiden on määrä tulla päätökseensä maaliskuussa 2020.