Nunnat ja konnat valtaavat Uudenkaupungin Teatterin

Nunnakuoro: Edessä Deloris Van Cartier - Sanna Koivunen, muut nunnat vas. alh. Annikka Hallikainen, Hanna Kari, Anna Päivärinta, Hannele Kari, Mari Hjerppe, Tiina Luolamaa, Suvi Sammalisto, Maria Moilanen, Anni Talvinen ja Terhi Melos. Kuva: Meri-Tuulikki Salonen.

Nunnia ja konnia -musikaalissa murhan todistajaksi joutunut kapakkalaulaja Delores piilotetaan luostariin, jossa hän yrittää sopeutua nunnien joukkoon heikolla menestyksellä. Avuksi tulee kuitenkin musiikki, joka on monipuolisempaa ja vaativampaa kuin koskaan ennen ohjaaja Jari Luolamaan aikana Uudenkaupungin Teatterissa.

TEATTERI. Uudenkaupungin Teatteri luottaa tänä syksynä suosittuun Broadway-musikaaliin Nunnia ja konnia. Ensi-ilta nähdään 21. syyskuuta ja nyt treenit ovat loppusuoralla.

– Näytelmä on kirjoitettu alun perin pyörivälle näyttämölle, joten sen sovittaminen Uudenkaupungin Teatterin lavalle on vaatinut vähän luovuutta. Mutta tällaisia asioita on ollut hauska ratkaista. Nyt treenataan siis lähinnä vaihtoja enää, muuten alkaa olla kaikki mallillaan, kommentoi musikaalin ohjaaja Jari Luolamaa.

Luolamaa on ohjannut Uudenkaupungin Teatterissa 13 vuoden aikana yli 30 näytelmää.

– Tämä on niistä kaikista ehdottomasti suuritöisin, mutta hauskaa on ollut. Uudenkaupungin Teatterissa ei olla koskaan ennen kuultu näin monipuolista ja vaativaa musiikkia! Sitä kannattaa ehdottomasti tulla kuuntelemaan, hän kehuu.

Mukana on soulia, gospelia, discoa ja räppiä – aivan kuten Broadwayllakin – Alan Menkenin säveltämänä.

– Emme ole lähteneet muuttamaan alkuperäistä musikaalia oikeastaan ollenkaan. Se on niin hyvä juuri noin, Luolamaa kehuu.

11 naista ja 3 miestä

Vas. Curtis – Santtu käkönen, TJ – Suvi Sammalisto, Joye – Raimo Nummela, Pablo – Tiina Luolamaa, Deloris – Sanna Koivunen, edessä Ernie – Terhi Melos. Kuva: Meri-Tuulikki Salonen.

Nunnia ja konnia -musikaali valikoitui Uuteenkaupunkiin naisroolien vuoksi. Teatterin siipien suojassa on ollut jo pitkään niin paljon laulavia naisia, että nyt heidät haluttiin päästää parrasvaloihin.

– Pääroolin esittää Sanna Koivunen, joka on ihan huikea laulaja. Toinen päärooli onkin oikeastaan kymmenhenkisellä nunnakuorolla, joka laulaa yhteen todella upeasti. Meillä on näyttämöllä vain yksi näyttelijä, joka ei laula, mutta hänkin toki tanssii, ohjaaja kertoo.

Hän itse tunnustaa, ettei tiedä musiikista paljoakaan, joten ohjaajan lisäksi laulujen harjoituksesta vastanneella Rauno Melaksella on ollut suuri vastuu lopputuloksesta. Koreografiasta taas ovat vastanneet kaksi näyttelijää: Tiina Luolamaa ja Hanna Kari.

Tuttu suomennos – uusi lavastus

Uudessakaupungissa luotetaan samaan suomennokseen, joka ollaan kuultu Suomessa muutaman kerran ennenkin. Siitä ovat vastanneet Heikki Sankari, Kristiina Vahvaselkä ja Jussi Vahvaselkä. Tänä vuonna sattumalta samaa musikaalia esitetään myös Lahden ja Kokkolan Kaupunginteattereissa.

Lavastus taas tulee varmasti olemaan uudenlainen.

– Lavastus toimii pitkälti videoprojisointien varassa. Näyttämölle projisoidaan muun muassa luostaria ja kirkon seiniä, ohjaaja paljastaa.

Janica Vilen