Naantalin kaupunki käynnistää maksuttoman lapsiparkkitoiminnan

kuvituskuva

NAANTALI. Naantalin avoimessa varhaiskasvatuksessa alkaa maanantaina 16. syyskuuta uutena toimintamuotona lapsiparkki. Lapsiparkki tarjoaa naantalilaisille lapsille leikkitoimintaa muutamaksi tunniksi niin, että huoltaja voi käydä hoitamassa asioitaan. Lapsiparkki järjestetään kerran viikossa maanantaisin kello 14–16 Karvetin pikkutalossa.

Toiminta on suunnattu yli 10 kuukauden ikäisille lapsille, ja se on perheille maksutonta.
Lapsiparkkia on toivottu kovasti meiltä jo jonkin aikaa. Nyt avoimen varhaiskasvatuksen palveluissa tuli mahdollisuus lähteä kokeilemaan tätä palvelumuotoa, kertoo varhaiskasvatuksen esimies Ritva Parviainen, joka johtaa lapsiparkkitoimintaa.
Koemme, että on tärkeää vastata kaupunkilaisten toiveisiin silloin, kun se on mahdollista, jatkaa varhaiskasvatuksen johtaja Kaisa Rantala.

Toiminnan tarkoituksena on lisätä lapsiperheiden hyvinvointia. Naantalin kaupunkistrategian yksi lähtökohta on perheystävällisyys.
Tarkoitus on tarjota huoltajille mahdollisuus esimerkiksi sellaisten omien asioiden hoitamiseen rauhassa, joissa lapsen tai lasten mukanaolo ei oikein onnistu, Parviainen sanoo.

Ryhmään tulee ilmoittautua etukäteen. Parkissa toimii kaksi lastenhoitajaa, ja ryhmän koko riippuu ilmoittautuneiden lasten iästä. Lapsiparkista ei aiheudu kaupungille uusia kustannuksia.