Lemust Leippä -markkinoilla suuren luokan jatkot!

Maskun Jammaajien Leippäjameilla bailataan lauantaina

Krista ja Rami Saarinen (kuvassa) sekä muut Maskun Jammaajat toivottavat kaikki tervetulleeksi lauantaina Leippäjameihin.

Lemussa vietetään lauantaina sekä perinteisiä markkinoita että täysin uutta musiikkitapahtumaa. Leippäjameilla esiintyy bändejä sekä lasten, nuorten että aikuisten makuun.

MASKU. Lemun urheilutalolla ja urheilukentällä vietetään lauantaina 14. syyskuuta kello 12–15 perinteisiä Lemust Leippä -markkinoita. Markkinoiden jälkeen vietetään historian ensimmäisiä Leippäjameja samassa paikassa aamuyhteen asti. Lavalle nousevat Kengurumeininki, PastoriPike, Melrose sekä Virve Rosti, Freeman & Menneisyyden Vangit. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Tapahtuman järjestää helmikuussa perustettu yhdistys Maskun Jammaajat ry, jonka tarkoituksena on elvyttää Maskun kunnan yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä kulttuurin merkeissä. Maksuttomia tapahtumia on tarkoitus suunnata sekä lapsille, nuorille että aikuisille. Leippäjameilla on ohjelmaa kaikenikäisille.

Halusimme ensimmäisestä tapahtumasta ison, jotta saadaan väki paikalle ja tietoiseksi tästä meistä. Odotamme väkeä paljon Maskusta, mutta myös lähikunnista – Turusta asti, kertoo Maskun Jammaajien puheenjohtaja Krista Saarinen.

Yhdistyksen perusti kolme pariskuntaa: Krista ja Rami Saarinen, Kikka Salo-Saarinen ja Tero Saarinen sekä Susan Jalonen ja Antti Piironen.

Olemme saaneet ihanasti maskulaiset yritykset ja yhdistykset mukaan. Ilman heitä tapahtumaa ei olisi. Meille oli tärkeää, ettei tapahtumassa ole sisäänpääsymaksua ja siksi tapahtumaan on tarvittu paljon yhteistyökumppaneita. Myös kunta on lähtenyt tukemaan tapahtumaa, kiittelee Krista Saarinen.

Kuluja katetaan tapahtumassa olevalla myynnillä, joten toivomme tietysti, että ihmiset tekevät ostoksia, hän jatkaa.

Juomateltta aukeaa kello 18 ja aamuyöhön asti juhliville järjestäjillä on hyviä uutisia:

Olemme saaneet sovittua taksiyrittäjien kanssa, että ihmiset kuskataan kotiin. Täällä ollaan vähän totuttu siihen, että itse pitää aina kyydit hoitaa, mikä joskus rajoittaa lähtöhaluja. Tällä kertaa ei tarvitse kenenkään pelätä, että joutuu kävelemään kotiin, Saarisen pariskunta kertoo.

Urheilutalo 50 vuotta

Lemun urheilutalo valmistui 50 vuotta sitten.

Meidän vanhemmat ovat olleet mukana talkoissa rakentamassa sitä. Tänä päivänä on aika vaikea kuvitella, että ihmiset osallistuisivat niin ahkerasti talkoisiin, että saataisiin urheilutalo pystyyn. Mutta juuri sitä talkoohenkeä tällä meidänkin toiminnalla halutaan elvyttää, Rami Saarinen kertoo.

Urheilutalon avajaisissa 50 vuotta sitten esiintyi Danny.

Yritimme tavoittaa häntä monta kertaa, mutta emme ikävä kyllä saaneet mitään vastausta. Olisi ollut hauska, jos hän olisi tullut juhlavuoden kunniaksi vetämään muutaman biisin, Krista toteaa.

Jamien jälkeen yhdistyksen ajatus on tehdä myös muita tapahtumia, joissa esiin pääsevät muun muassa Maskun omat bändit.

Markkinoilla sirkusta ja sienineuvontaa

Lemust Leippä -markkinoilla on myynnissä muun muassa Lemun leipää ja muita leivonnaisia sekä grilliruokaa, lettuja, hattaraa, Lemu-tuotteita, käsitöitä, hunajaa, Louhisaaren omenapuun taimia ja paljon muuta.

Ohjelmassa on muun muassa sienineuvontaa, poniajelua, moottoripyöriä, ilma-aseammuntaa, sumopainia ja pomppulinna.

Markkinat saavat myös Leippäjamien lavan käyttöönsä päivän ajaksi. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Maija Salo avaa lavaohjelman kello 12. Sen jälkeen lavan valtaa muun muassa Taikuri Marcus Alexander ja Lauluryhmä Poptetti.

Sisällä urheilutalossa noin 40 paikallista yhdistystä esittelee omaa toimintaansa. Lisäksi siellä on myynnissä kirjaston poistokirjoja.

Janica Vilen