Koroisten talkoissa kerätään kuituhamppua syksyn loukutustyöpajoja ja kehruukursseja varten

Koroisten Kulttuuripelto
Koroisten Kulttuuripelto -hankkeessa kerätään muun muassa kuituhamppua loukutustyöpajoja ja kehruukursseja varten. Kuva: Terhi Arell.

TAPAHTUMAT. Koroisten tilalla järjestetään kaikille avoimet kuituhampun sadonkorjuutalkoot tiistaina 10. syyskuuta kello 16 alkaen ja Turun päivänä sunnuntaina 15. syyskuuta kello 11 alkaen. Kasvit nyhdetään pellosta, niputetaan ja ripustetaan latoon kuivumaan.

Talkoolaisille tarjotaan muonitusta ja Koroisten omia härkäpapuja. Omat työhanskat mukaan. Tiistai-iltana Koroisten puusauna on lämmin.

Talkoot ovat osa Koroisten Kulttuuripelto -hanketta, joka on saanut rahoitusta Suomen kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahastolta. Hankkeessa keräännytään yhteisen pellon äärelle oppimaan viljelystä, pellon ekologiasta ja luonnon monimuotoisuudesta, Koroisten historiasta sekä vanhoista käsityöperinteistä.

Sadonkorjuun jälkeen Koroisten kuituhamppuja ja -pellavia liotetaan eri menetelmin, muun muassa saviliossa. Syksyn loukutus-, lihtaus- ja häkilöintityöpajoissa liotetuista ja kuivatuista kasveista erotellaan talteen arvokkaat kasvikuidut tulevia kehruu- ja kudontakursseja varten.