Kirkkomusiikin päivänä Naantalissa soi ja laulu raikaa!

NAANTALI. Valtakunnallinen Kirkkomusiikin päivä järjestetään nyt toista kertaa. Torstaina 19. syyskuuta Naantalin seurakunnassa on päivään liittyen kolme matalan kynnyksen tapahtumaa, joihin kaikkiin on vapaa pääsy.

Kello 17–18 ”Urku auki” -tapahtumassa on ainutlaatuinen tilaisuus päästä kokeilemaan soittamista Naantalin kirkon uruilla. Tilaisuuden aluksi tutustutaan urkuihin kanttorin ohjauksessa, jonka jälkeen kaikilla halukkailla on mahdollisuus kokeilla urkujensoittoa.

Kello 17.15–18 Naantalin seurakuntakeskuksessa pidetään avoin kirkkomuskari. Siellä kaikki pääsevät tutustumaan muskarimeininkiin, laulamaan, leikkimään ja soittamaan kivoja lauluja. Laulujen matkassa tehdään retki metsään, katsellaan ja ihmetellään, mitä kaikkea sieltä löytyy. Mukana ovat kanttori sekä lastenohjaajia. Kirkkomuskarin päätteeksi on tarjolla pientä purtavaa.

Klo 19 konsertissa Naantalin kirkossa kuullaan monipuolinen kattaus kirkkomusiikkia. Esiintymässä ovat seurakunnan työntekijöistä koostuva Yhtymän Laulajat, Chorus Gratiae sekä Rymättylän kirkkokuoro. Kirkkomuusikot Miika Hartikainen, Elisa Murtoperä ja Esa Vähämäki soittavat urku- ja pianosooloja. Luvassa on tuttua, tuntematonta sekä pieni pilkahdus retroa kirkkomusiikkia.