Autotehtaalla lomautetaan väkeä marraskuun alusta loppiaiseen asti

UUSIKAUPUNKI. Valmet Automotive on saanut päätökseen 6. syyskuuta 2019 alkaneet yhteistoimintaneuvottelut, jotka liittyivät autonvalmistuksen ja sen tukitoimintojen työntekijöihin ja toimihenkilöihin. Neuvotteluissa käsiteltyjen vaihtoehtojen tuloksena Valmet Automotive päättää määräaikaisista lomautusjärjestelyistä, jotka alkavat marraskuun alussa.

Lomautukset tulevat voimaan portaittain tuotanto-ohjelman muutosten mukaisesti. Autotehtaan tuotanto järjestetään siten, että lomautusten kesto on henkilötasolla muutamasta päivästä enintään 9 viikkoon. Pääsääntöisesti työntekijät ovat vuorollaan 1–3 viikon lomautuksella. Lomautukset koskevat lähes kaikkia tuotannon henkilöitä, ja vajaatyöllisyyden kokonaisvaikutus on enintään 230 henkilötyövuotta.

Lomautukset päättyvät 6. tammikuuta 2020, jolloin arvioimme tilauskannan palaavan suunnitellulle tasolle. Porrastettu lomautusjärjestely mahdollistaa parhaiten määräaikaisten vajaatyöllisyysvaikutusten jakamisen ja osaamisen ylläpitämisen samalla kun se turvaa tuotannon henkilöstötarpeen, sanoo Pasi Rannus, Valmet Automotiven valmistusliiketoiminnan johtaja.