Mielipide: Naantali tarvitsee uuden monitoimihallin

MIELIPIDE. Naantalin sisäliikuntatilojen riittävyys on puhuttanut jo pitkään. Seuraväki ja kaupungin vapaa-aikatoimi taiteilevat äärirajoilla joka syksy, kun rajallisia salivuoroja ja niukkuutta jaetaan eri lajien kesken. Onneksi salivuorot on tähän saakka onnistuttu jakamaan hyvällä yhteistyöllä. Samalla kuitenkin käy niin, että paljon arvokkaita harrastustunteja, jopa kokonaisia ryhmiä, jää järjestämättä, kun tilaa ei yksinkertaisesti ole. Kysyntää sisäliikunnalle olisi paljon enemmän kuin mitä naantalilaiset seurat voivat nykyisten tilojen puitteissa järjestää.

Mahdollisuus uuden monitoimihallin rakentamisesta Naantaliin on noussut keskusteluun opetuksen ja varhaiskasvatuksen palveluverkkosuunnitelman laatimisen yhteydessä. Palveluverkon muuttuminen vaikuttaa suoraan liikuntatilojen määrään ja laatuun, koska sisäliikuntatilat sijaitsevat luonnollisesti koulujen yhteydessä.

Nykyaikaiset liikuntamahdollisuudet ovat yksi tärkeimmistä vetovoimatekijöistä kaupungille. Vanhemmat arvostavat lasten hyvät harrastusmahdollisuudet korkealle ja uusi monitoimihalli mahdollistaisi Naantalissa enemmän ja nykyistä laadukkaampaa liikuntaa.

Me allekirjoittaneet naantalilaisten urheiluseurojen edustajat toivomme, että

1) Monitoimihallin hankkeelle laaditaan pikaisesti aikataulu ja suunnitelma. Aikataulun laatiminen helpottaa naantalilaisten urheiluseurojen tulevaisuuden suunnitelmia ja luo uskottavuutta seuratoiminnalle. Uusi monitoimihalli tukee myös Liikkuva Naantali -imagoa ja toimii omalta osaltaan kaupungin markkinointina, kun lapsiperheet harkitsevat Naantaliin muuttoa.

2) Uudesta monitoimihallista tehdään riittävän kokoinen, jotta se palvelee eri lajeja monipuolisesti ja mahdollistaan niiden harrastamisen oikeanlaisella alustalla. Uuden hallin myötä Maijamäestä vapautuisi runsaasti aikaa niille lajeille, jotka tarvitsevat parkettilattian, eli vaikutus on kokonaisvaltainen.

3) Uuden monitoimihallin suunnittelussa otetaan alusta alkaen huomioon käyttäjien näkökulma. Naantalin hyvin toimiva Seuraparlamentti on mielestämme oikea foorumi ottamaan kantaa hallihankkeen suunnitelmiin sen etenemisen eri vaiheissa. 

Ville Vuorio, pj. SB Naantali
Aleksi Mehto, pj. Naantalin Löylyn yleisurheilujaosto
Marika Lineri, pj. Merimaskun Ahto
Jussi Tähti, pj. NaKo
Markku Mäkilä, pj. VG-62
Virve Vuoristo, pj. NVO