Pitsimissiksi kruunattu raisiolainen Milja Saarinen osallistuu Pitsiturnaukseen

Pitsimissi 2019
Tämän vuoden Pitsimissi on raisiolainen Milja Saarinen. Kuva: Pekka Lehmuskallio.

Pitsimissi 2019 Milja Saarinen odottaa innolla tulevia edustustehtäviä, jotka vievät häntä paitsi takaisin Raumalle myös kotikaupunkinsa tapahtumiin.

RAISIO. Raumalla heinäkuun lopulla järjestetyllä Pitsiviikolla Pitsimissiksi kruunattu raisiolainen Milja Saarinen palaa Raumalle tänään perjantaina 2. elokuuta. Ohjelmassa on Pitsiturnaus, jossa A-lohkossa toisensa kohtaavat Lukko, Ässät ja HIFK. B-lohkossa toisistaan ottavat mittaa puolestaan Pelicans, KooKoo ja TPS.

Pitsiturnauksen haastattelut ylätorin lavalla alkavat puolilta päivin. Kello 16.15 lavalle nousee Milja Saarinen, joka kantaa pitsimissin kruunua ensi vuoden Pitsiviikkoon asti.

– Seuratessani edellisten vuosien Pitsimissi-koitoksia huomasin, että kysymyksessä on hyvin arvostettu kauneuskilpailu. Olen tarkka siitä, mihin haen ja tämä tuntui oikealta. Se näköjään myös kannatti, Saarinen iloitsee.

Saarinen on vielä melko uusi tekijä kauneuskilpailuissa.
– Kaikki lähti liikkeelle vuonna 2016, jolloin Timo Laivo haki meikkimallia. Pian sen jälkeen tapasin Timo Salmesmaan, jonka kautta olen saanut paljon malli- ja PR-keikkoja. Haluan kiittää heitä molempia, koska ennen kaikkea he ovat viitoittaneet minua tälle tielle, Saarinen kiittelee.

Vuonna 2017 Saarinen osallistui Turussa Miss Festivaali -kilpailuun, jossa hän sijoittui 2. perintöprinsessaksi sekä yleisön suosikiksi. Samalle vuodelle mahtuivat myös Miss Tampere ja Miss Tampere Open -kilpailut, joissa hän pääsi finaaliin asti.

Viimevuotinen voitto Model of Cityklinikka -kilpailussa on tuonut mukanaan paljon PR-keikkoja Turun Cityklinikalle.
– Olen nyt toiminut 1,5 vuotta heidän edustushenkilönään. Pitsimissinä edustan puolestaan Raumaa. Siellä tulee käytyä niin usein kuin mahdollista, onneksi Raisiosta on melko lyhyt matka Raumalle. Uusia kilpailuja ei ole juuri nyt suunnitelmissa, sillä haluan keskittyä täysillä Pitsimissi-vuoteen ja töiden alkamiseen, Saarinen toteaa.

Kotikaupungissaan Raisiossa Saarista voi tavata seuraavaksi Killin markkinoilla 24. elokuuta.
– Minusta missin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu helposti lähestyttävyys, sosiaalisuus ja iloisuus. Saa siis oikein mielellään tulla juttelemaan, hymyilee Saarinen.

Katariina Mäkinen-Önsoy