Pitsimissi Milja Saarinen kukitetaan Killin markkinoilla

Pitsimissi Milja Saarinen
Tämän vuoden Pitsimissi on raisiolainen Milja Saarinen. Kuva: Pitsimissi/Rauma.

Milja Saarinen nosti heinäkuussa kotikuntansa Raision valtakunnan uutisiin voittamalla Pitsimissin kruunun Rauman Pitsiviikolla. Syksyn myötä missilläkin alkoi paluu arkeen, joka hänellä kuluu töissä päiväkodissa, mutta viikonloput Saarinen vielä kiertelee PR-töissä. Yksi edustustehtävä on pian Raision Killin markkinoilla.

RAISIO. Raumalla heinäkuun lopulla järjestetyllä Pitsiviikolla Pitsimissiksi kruunattu raisiolainen Milja Saarinen osallistuu Killin markkinoille lauantaina 24. elokuuta. Hänet, mestaripelimanni Aimo Ruisniemi sekä tangomarkkinoiden finaaliin kesällä tiensä selvittänyt Rosa Salmi-Narmala kukitetaan tapahtumassa.
– Kun minut bongaa tapahtumissa tai kävelemässä kadulla, aina saa tulla juttelemaan, kannustaa Saarinen.

Tuoreella Pitsimissillä on pelkästään hyvää sanottavaa kauneuskilpailusta.

– Seuratessani edellisten vuosien Pitsimissi-koitoksia huomasin, että kysymyksessä on hyvin arvostettu kauneuskilpailu. Olen tarkka siitä, mihin haen ja tämä tuntui oikealta. Se näköjään myös kannatti, Saarinen iloitsee.

Saarinen on vielä melko uusi tekijä kauneuskilpailuissa. Hän on ollut ikänsä kiinnostunut hyvinvoinnista, kauneudenhoidosta ja muodista.
– Kaikki lähti liikkeelle vuonna 2016, jolloin Timo Laivo haki meikkimallia. Pian sen jälkeen tapasin Timo Salmesmaan, jonka kautta olen saanut paljon malli- ja PR-keikkoja. Haluan kiittää heitä molempia, koska ennen kaikkea he ovat viitoittaneet minua tälle tielle, Saarinen kiittelee.

Menestystä kauneuskilpailuissa

Vuonna 2017 Saarinen osallistui Turussa Miss Festivaali -kilpailuun, jossa hän sijoittui 2. perintöprinsessaksi sekä yleisön suosikiksi. Samalle vuodelle mahtuivat myös Miss Tampere ja Miss Tampere Open -kilpailut, joissa hän pääsi finaaliin asti.

Viimevuotinen voitto Model of Cityklinikka -kilpailussa on tuonut mukanaan paljon PR-keikkoja Turun Cityklinikalle.
– Olen nyt toiminut 1,5 vuotta heidän edustushenkilönään. Pitsimissinä edustan puolestaan Raumaa. Siellä tulee käytyä niin usein kuin mahdollista, onneksi Raisiosta on melko lyhyt matka Raumalle. Uusia kilpailuja ei ole juuri nyt suunnitelmissa, sillä haluan keskittyä täysillä Pitsimissi-vuoteen ja töiden alkamiseen, Saarinen toteaa.

Työntäyteinen syksy

Pitsimissi on hyvillään siitä, että saa tehdä unelmiensa työtä.
– Minusta missin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu helposti lähestyttävyys, sosiaalisuus ja iloisuus. Lisäksi yhteistyökykyä tarvitaan, kun on jatkuvasti erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä. Nämä kaikki sopii persoonaani, hymyilee Saarinen.

– Tämä on juuri sitä, mitä tykkään tehdä. Siksi malli- ja edustuskeikat päivätyön ohella eivät tunnu väsyttäviltä. Toki pitkät päivät korkeilla koroilla tuntuvat jaloissa, mutta siihenkin tottuu, lisää Saarinen.

Kesälomallaan Saarinen nautti kauneuskilpailun lisäksi vapaapäivistä mökillään.
– Vapaa-ajalla vietän mielelläni aikaa luonnossa, siitä saa kaivattua balanssia elämään. Mökillä on ihanaa saunoa ja pulahtaa paljuun, hän sanoo.
– Nyt on aika palata arjen askareisiin ja töihin päiväkotiin. Päivätyöni on selkeästi vuorotettua ja sijoittuu arkipäiviin, joten saan hyvin PR-keikkani mahtumaan kalenteriini. Tapahtumat kun useimmiten ovat viikonloppuisin. Olen melko hyvä myös priorisoimaan, tällöin työt eivät tunnu raskailta, hän jatkaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy