Peimari United ja Paimion Haka kohtaavat huomenna toistamiseen

Paikalliskamppailu katsottavissa suorana SeutuTV:stä

PaiHan ja Peimarin derby keräsi keväällä Paimioon yli 500 katsojaa. Lauantaina joukkueet kohtaavat uudelleen Sauvossa, mutta astetta kovemmin panoksin.

Lauantaina klo 15.30 Sauvossa potkaistaan pallo liikkeelle äärettömän mielenkiintoisessa ja tärkeässä paikallispelissä. Kolmosen Kuukauden ottelussa kohtaavat Peimari United ja Paimion Haka. SeutuTV lähettää ottelun myös kotikatsomoihin suorana.

JALKAPALLO. Peimari United ja Paimion Haka taistelevat lauantaina 10. elokuuta kiihkeässä derbyssä Kolmosen huipputärkeistä pisteistä. Ottelu alkaa Sauvon OP-Hakkispaanalla kello 15.30 ja suora lähetys Turun Seutusanomien sivuilla starttaa varttia ennen.

Keväällä Paimiossa kohdatessaan joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin, mutta nyt kummallekin kelpaa vain voitto. Peimari United taistelee sarjanoususta Kakkoseen ja PaiHa:lle voittopisteet olisivat kultaakin kalliimpia, sillä se on jumittunut putoamistaisteluun.

– Kevätkierroksen pelissä molemmat joukkueet halusivat välttää tappion. Ehkä senkin vuoksi nähtiin silloin maaliton ottelu. Tällä kerralla molemmat tarvitsevat ehdottomasti voittoa, vähän eri syistä, ja aivan varmasti pelistä tulee kevääseen verrattuna erilainen, ennakoi Peimarin päävalmentaja Tiago Santos.

– Lauantain pelissä PaiHa:lla on paljon voitettavaa ja meillä puolestaan on paljon hävittävää. Kolme pistettä voi merkitä todella paljon kummallekin joukkueelle tässä vaiheessa, joten odotan kovaa taistelua pisteistä, jatkaa Santos.

Piikkipaikkaa pitänyt Peimari vaikeuksissa kesätauon jälkeen

Kotijoukkue Peimari United ei pääse otteluun aivan parhaista lähtökohdista. Käytännössä lähes koko kauden sarjaa johtanut ryhmä on kahdessa edellisessä pelissä joutunut tyytymään yllätystasapeleihin sarjan jumbosijoilla olevia RaiFu:a ja JyTy:ä vastaan. Peimari onkin huipputasaisessa sarjassa enää pisteen edellä Maskua ja Pargas IF:a. Lisäksi viime vuonna Kolmosen parhaaksi pelaajaksi valittu maalitykki Bruno Rodrigues on siirtynyt loppukaudeksi SalPa:n miehistöön sarjaporrasta ylemmäs, joten maalintekovastuuta joukkueessa on tarjolla nyt muille.

Santos näkee, että nousutaistelusta tulee vielä kova.

– Olemme kärjessä, koska joukkue on tähän hetkeen asti pysynyt aika vakiintuneena. Tiedostamme hyvin, että muut joukkueet hengittävät niskaamme hyvin lähellä.

– Jos me aiomme pitää kärkipaikan loppuun asti, tulee meidän jatkaa kovaa työntekoa edelleen. Viisi joukkuetta hakee nousua ja jos me aiomme nousta, meidän tulee tehdä kovasti hommia, pohtii Tiago Santos.

Päävalmentaja ei kuitenkaan jaksa uskoa, että aivan niin tasaisissa merkeissä, miltä sarjataulukko nyt näyttää, mennään loppuun asti.

– Veikkaan, että loppuvaiheessa kautta enää kolme tai neljä joukkuetta taistelee noususta.

Peimarin maalisuhde (32–8), poikkeaa valtaosasta muista kärkipään ryhmistä. Joukkue on sekä tehnyt että päästänyt maaleja muita vähemmän. Tiago Santos tietää tähän selkeän syyn.

– Mielestäni meillä on hyvä puolustuksen tasapaino. Jalkapallossa sanotaan aina, että hyvällä hyökkäyksellä voitetaan pelejä ja hyvällä puolustuksella voitetaan sarja, muistuttaa Santos.

PaiHa uskoo sarjapaikkaansa

Paimion Haka lähtee Kuukauden otteluun sarjan 11. sijalta, jolla Kakkosen tämän hetken tilanteen mukaan sarjapaikka olisi nipin napin säilymässä. Kakkonen ja sieltä mahdollisesti putoavat Länsi-Suomen piirin joukkueet vaikuttavat myös Kolmosessa säilyjien määrään. PaiHa:n takana taulukossa olevat joukkueet ovat kuitenkin vain pisteen perässä, joten koville Paimiossa vielä syksyllä joudutaan.

Joukkueenjohtaja Tara Jaakkola luottaa ryhmään.

– Kevätkaudella meidän suurin ongelmamme oli maalinteko, joten toivomme että juuri paluun tehnyt Felipe auttaisi meitä tässä. Joukkue on jo osoittanut muutamia kovia vastustajia vastaan se mihin kykenee, muistuttaa Jaakkola vaikkapa FC Åland -voitosta ja PIF- ja Masku -tasapeleistä.

Nelosen viime kauden maalitykki Felipe Ribeiro palasi PaiHa-paitaan kesätauolla ja on selkeästi kovasti kaivattu vahvistus.

PaiHa on päästänyt sarjataulukon neljästä viimeisestä joukkueesta vähiten maaleja (25) ja se on päävalmentaja Rodrigon mieleen.

– Jo kauden alussa puolustuspelaamisemme oli hyvää, mutta se on kehittynyt koko kauden ajan, vaikka pelaajat alakerrassa ovat vaihdelleet. Meitä vastaan ei ole tehty kovin paljon maaleja, kiittelee Rodrigo.

PaiHa-käskyttäjä toivoo, että putoamistaistelu ei pysyisi näin tiukkana koko loppukautta.

– Nyt täytyy saada tuloksia aikaan, ettei lopussa tule kiire, muistuttaa Rodrigo.

Jaakkola toivoo luonnollisesti samaa.

– Olemme ennenkin olleet tässä tilanteessa ja tiedämme, että tuloksia täytyy tehdä nyt. Veitsi kurkulla on ikävä pelata. Uskon, että osa häntäpään jengeistä saa vaihteen päälle ja osa jää junnaamaan koko loppukaudeksi, veikkaa Jaakkola.

Jos paimiolaiset ovatkin päästäneet häntäpään joukkueisiin verrattuna melko vähän maaleja, niin myöskään toisessa päässä ei maaliverkko ole liiaksi heilunut. Rodrigo arvio tämän johtuvan rohkeuden ja päättäväisyyden puutteesta maalin edustalla.

Paineet lauantain derbyyn ovat osalla paihalaisista kovat.

– Joukkueessamme on pelaajia, jotka ovat olleet mukana kaikissa aiemmissa derbyissä ja haluaisivat pitkästä aikaa PaiHa:n nappaavan tästä otteluparista voiton. Nuoret onneksi pystyvät pelaamaan vähän pienemmin painein. Nämä ovat kuitenkin niitä pelejä, joissa voitto on ylpeyden aihe koko seuralle, joten tietenkin voittoa ja kolmea pistettä lähdetään hakemaan, päättää Tara Jaakkola.