Paimion Kevolan observatoriossa vietetään avoimia ovia

Kevolan tähtitorni 02
Paimion Kevolan observatoriossa vietetään avoimia ovia 31. elokuuta. Kuva: RAGIP ÖNSOY.

PAIMIO. Kansallisena tähtiharrastuspäivänä lauantaina 31. elokuuta Paimion Kevolan observatoriossa on avoimet ovet kello 14–18, jolloin observatorion tiloihin ja kaukoputkiin sekä tähtiharrastukseen pääsee tutustumaan Turun Ursan aktiivien opastuksella.

Jos sää on kirkas, järjestetään kello 20–22 myös ilmainen tähtinäytös, jossa katsellaan tähtitaivaan kohteita. Observatorion parkkipaikka on ahdas, joten tulijoita pyydetään seuraamaan parkkipaikkaopasteita. Tähtinäytökseen tulijoiden kannattaa varata mukaansa myös taskulamppu.

Kevolan observatorio kuuluu Turun alueen tähtitieteelliselle yhdistykselle Turun Ursalle, joka järjestää tähtinäytöksiä Iso-Heikkilän tähtitornilla talviaikaan kirkkaina perjantai-iltoina. Syksyn 2019 tähtinäytöskausi Iso-Heikkilässä alkaa 25. lokakuuta.

Kansallista tähtiharrastuspäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Sen tarkoituksena on tehdä tähtitieteen harrastamista tunnetuksi yleisölle.