Aurinko helli Killin markkinakansaa

Killin markkinat 2019
Teresa Ahonen teki hienon glittertatuoinnin 7-vuotiaalle Stella Hussolle, joka osallistui Killin markkinoille äitinsä Mira Vainion kanssa. Kuvat: RAGIP ÖNSOY.

Osana Raisio-päiviä perinteisesti järjestetyt Killin markkinat osuivat 24.8. ilmojen puolesta suotuisaan hetkeen, kun aurinko porotti koko päivän lämpimästi lähes pilvettömältä taivaalta.

RAISIO. Lauantaina 24. elokuuta Raision Killin markkinoilla oli huippupaljon ohjelmaa, joihin kuuluivat muun muassa Vuoden positiivisimman raisiolaisen julkistaminen, Tangostara-laulukilpailu, Rouhea Raisio -valokuvauskilpailun palkintojenjako, Cubamanian tanssiesitys sekä Tanssiseura Sekahaun tanssiopetusta.

Markkinaherkut kuten lätyt, lakritsi ja leivonnaiset menivät kaupaksi ja glittertatuointipisteellä kävi kova kuhina koko päivän. Glittertatuointeja kävijöille teki nuori yrittäjä Teresa Ahonen Ruskolta.

Eräs Ahosen pienistä asiakkaista oli raisiolainen Stella Husso, 7, joka oli saapunut markkinoille äitinsä Mira Vainion kanssa.
– Kun Stella näki, että täältä saa glittertatuointeja, hän halusi sellaisen itsekin. Killin markkinat on tuttu tapahtuma, jossa tulee kierreltyä myyntikojuilla. Suunnitelmissa on myös käydä jossain syömässä, Vainio sanoo.

Laulukilpailusta mainetta ja kunniaa
Killin markkinat 2019
Tangostara-laulukilpailun 12 kilpailijan joukosta voittajiksi selviytyivät ruskolainen Raija Ellmén ja paraislainen Pauli Lindeman. Kuva: RAGIP ÖNSOY.

Tangostara-laulukilpailun 12 kilpailijan joukosta voittajiksi selviytyivät ruskolainen Raija Ellmén ja paraislainen Pauli Lindeman.

Ellmén on musiikin suhteen kaikkiruokainen. Räppiä hän ei ole kokeillut – ainakaan vielä, mutta kaikki muu menee.

– Erityisesti suomalainen tango sopii mentaliteettiimme. Sen lisäksi erityisesti iskee vanha Suomi-iskelmä ja Bossa nova, Ellmén kertoo.
– Täällä laulamani Rakastan, rakastan, rakastanon minulle tärkeä tango, jota olen esittänyt ennenkin. Kerran olin mukana myös Seinäjoen tangokarsinnoissa, mutta jäin kisassa alkuviivoille, jatkaa Ellmén.

Lindeman on laulanut 12-vuotiaasta alkaen. Kolme vuotta sitten hän kiinnostui iskelmämusiikista.

– Tänä vuonna osallistuin myös Karaoke Amateur Champion -kilpailuun, jossa pääsin finaaliin asti. Tangomarkkinoiden tangomaratonissa lauloin saman kappaleen, Tangokavaljeerin, kuin täällä Tangostarassakin, mutta en päässyt jatkoon, Lindeman toteaa ja arvelee koittavansa onnea ensi vuoden Tangomarkkinoilla uudelleen.

Laulukilpailun järjestänyt Musiikkikoulu Jenni ja Seppo Mäkikalli toteuttaa kevättalvella tangokonsertin, johon kutsutaan esiintymään kaikki Tangostara-kilpailuun osallistuneet sekä tuomaristossa istuneet laulajat Marianne Kantola, Rosa Salmi-Narmala ja Tomi Kuusela.

Kuvissa rouheaa ja rakasta Raisiota
Killin markkinat 2019
Rouhea Raisio -valokuvauskilpailun kolme parasta eli Taisto Laiho, Aki Jalava ja Veijo Lindgren. Kuva: RAGIP ÖNSOY.

Rouhea Raisio -valokuvauskilpailussa kolme parasta kuvaa nappasivat Taisto Laiho, Veijo Lindgren ja Aki Jalava.

– Voittajakuvan kävin kuvaamassa 4.8. eli vain päivää ennen kuin kilpailu päättyi. Sillalta keskustaan päin otettu kuva vaikutti hyvältä ja väritkin sopivat mainiosti yhteen. Into valokuvauskilpailuihin on varmasti jäänyt siitä, kun olin nuorempana mukana Raision Kameroissa, joissa järjestetään kilpailuja kuukausittain, Laiho toteaa.

Kolme parasta Rouhea Raisio -kuvaa järjestyksessä:

Kuva 1. Raision keskustaa. Kuva: Taisto Laiho.

Kuva 2. Rauhaisaa yöta. Kuva: Veijo Lindgren 

Kuva 3. Kaupungissa on yö. Kuva: Aki Jalava. 

Vuoden positiivisimmaksi raisiolaiseksi Seutusanomien lukijaäänin valitun Kalle Lambergin haastattelu julkaistaan printtilehdessä 5. syyskuuta sekä täällä.

Vuoden 2019 positiivisin raisiolainen
Näyttelijä Kalle Lamberg äänestettiin Vuoden 2019 positiivisimmaksi raisiolaiseksi. Kuva: KATARIINA MÄKINEN-ÖNSOY.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Killin markkinat 2019
Tanssiseura Sekahaku opetti markkinoilla tangoa ja fuskua. Kuva: RAGIP ÖNSOY.
Killin markkinat 2019
Cubamania-kurssilaisten letkeitä lanteita Ricky Martinin La Mordidita -kappaleen tahdissa. Kuva: RAGIP ÖNSOY.
Killin markkinat 2019
Markkinoilla kukitettiin menestyneitä raisiolaisia, joihin kuuluvat tangomarkkinoiden finalisti Rosa Salmi-Narmala, mestaripelimanni Aimo Ruisniemi sekä Pitsimissiksi kruunattu Milja Saarinen. Kuva: RAGIP ÖNSOY.
Killin markkinat 2019
Aurinkoiset Killin markkinat houkuttelivat paikalle paljon yleisöä. Kuva: KATARIINA MÄKINEN-ÖNSOY