Killin markkinat täyttää 45 vuotta!

Tangokilpailu tulee taas

Kuva Killin markkinoista vuodelta 2017: Jukka Liukas.

Tangoa, tanssia, kaupankäyntiä ja lasten leikkiä… Kaksi valokuvanäyttelyä, ämpärinmetsästystä ja vanhojen esineiden tunnistusta. Tuttuja ja uusia kasvoja. Muun muassa niistä on tämän vuoden Killin markkinat tehty.

RAISIO. Raisio-päiviä vietetään taas 23.–24. elokuuta. Raisio-päivien päätapahtuma eli Killin markkinat pidetään tuttuun tapaan Raision keskustassa Kelan edustalla lauantaina 24. elokuuta kello 10–15.

Tapahtuman avaavat Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen ja Raisiokeskuksen yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Jukka Liukas. Sen jälkeen lavalla nähdään muun muassa taikuri sekä tanssi- ja musiikkiesityksiä. Sekahaku opettaa paritansseja ja lapsille on luvassa tuttuun tapaan monenlaista ohjelmaa ympäri markkina-aluetta.

Tapahtuma täyttää 45 vuotta

Kyseessä on 46. markkinatapahtuma, mikä tekee Killin markkinoista 45-vuotiaan paikallistapahtuman. Juhlavuoden kunniaksi Raisio-seura järjestää Tasalan Kammarissa Killin markkinoiden historiaan pureutuvan valokuvanäyttelyn.

Markkinat järjestää Raisiokeskuksen yrittäjäyhdistys Raikas – yhteistyössä kaupungin, raisiolaisten yritysten ja kolmannen sektorin kanssa. Markkinamyyjiä on tulossa paikalle noin 80. Juontajana toimii edellisten vuosien tapaa Reija Kortet, joka myös viihdyttää markkinakansaa laulullaan pitkin päivää.

Tangokilpailu tulee taas!

Killin markkinoiden Tangostara laulukilpailu lanseerattiin vuonna 2016. Tänä vuonna kilpailu käydään taas juhlavuoden tunnelmissa. Musiikkikoulu Jenni & Seppo Mäkikallin luotsaamaa kilpailua tuomaroivat muun muassa Tangomarkkinoissa tänä vuonna kisannut raisiolainen laulajatar Rosa Salmi-Narmala ja Tangostara-kilpailun vuoden 2017 voittaja Tomi Kuusela. Kilpailu on suunnattu aikuisille. 

Olkkari myös mukana

Raisiolaisten uusi Olkkari on myös mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa. Sinne ripustetaan Rouhea Raisio -valokuvauskilpailun parhaimmistoa. Kilpailun voittaja julkistetaan markkinoiden aikana.

Olkkarista voi lähteä myös vanhojen tavaroiden tunnistuskilpailuun. Markkina-alueelle piilotetaan kymmenen ämpäriä, joissa on sisällä vanha esine, jota markkinaväki saa yrittää tunnistaa. Tarkemmat kilpailuohjeet ja vastauslomakkeet saa Olkkarista.

Janica Vilen

  • Muokattu 12.8. klo 9: Tangostara-kilpailuun ei voi ilmoittautua enää markkinapäivänä, toisin kuin alkuperäisessä uutisessa luki. Toimitus pahoittelee virhettä.