Juuso Alatalo sijaistaa Sauvon kunnanjohtajaa

SAUVO. Sauvon kunnanjohtaja Seppo Allén on jäänyt virkapaalle. Hänen sijaisenaan toimii VTM Juuso Alatalo (s. 1982) ainakin syyskuun alkupuolelle asti.

Alatalolla on kattava kokemus julkishallinnosta. Ennen sijaisuutensa alkua hän työskenteli Kaarinan kaupungilla hallinnon asiantuntijana. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Someron kunnalla elinkeinopolitiikkaan liittyvissä tehtävissä, ja seitsemän vuotta työuraa on kertynyt myös eduskunnasta niin ikään elinkeinopoliittisena asiantuntijana.

Alatalo asuu Mynämäellä, jossa hän toimii kunnanvaltuuston puheenjohtajana ja SDP:n edustajana. Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi poikaa.

– Vapaa-aika kuluu liikunnan parissa juoksulenkeillä. Poikien kanssa tehdään paljon metsäretkiä. Se tuo hyvää vastapainoa työarkeen, hän kertoo.

Kun Alatalolle tuli kesäkuussa Sauvosta puhelinsoitto, hän lähti mielellään vs. kunnanjohtajaksi. Töitä Sauvossa riittää, sillä käynnissä on muun muassa laaja kouluremontti ja seuraavaksi tulossa on selvitys liittyen kunnan henkilöstörakenteeseen. Sen suurempia muutoksia hän ei kuntaan aio heti lähteä tuomaan.

– Nyt turvataan hallinnon toimivuus, hän kommentoi.

Sauvo oli uudelle kunnanjohtajalle tuttu jo entuudestaan vapaa-ajan kautta.

– Minulla on täällä paljon ystäviä ja tuttavia, hän kertoo.

Sijaisuutensa aikana hän toivoo, että työntekijät, kuntalaiset, yrittäjät ja kaikki muutkin yhteistyötahot ottaisivat herkästi yhteyttä, kun asioita tulee mielen päälle.

Janica Vilen