Vuoden 2019 positiivisin raisiolainen Kalle Lamberg: ”Positiivisuus kumpuaa äidinmaidosta ja viihdyttäjäluonteesta”

Vuoden 2019 positiivisin raisiolainen Kalle Lamberg
Vuoden 2019 positiivisimmaksi raisiolaiseksi lukijaäänin valittu Kalle Lamberg vastaanotti kukat, kunniakirjan ja lippalakin tittelinsä johdosta 27. elokuuta. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Turun Seutusanomien nettisivuilla 13.–23. elokuuta pyörineeseen äänestykseen tuli kaiken kaikkiaan 1 004 ääntä, joista 35 prosenttia meni Raisiossa asuvalle näyttelijälle Kalle Lambergille.

RAISIO. Lukijaäänin Vuoden 2019 positiivisimmaksi raisiolaiseksi valittu näyttelijä Kalle Lamberg on otettu kunniamaininnasta.

Olen iloisesti yllättynyt, varsinkin kun ehdokkaina oli sellaisia henkilöitä, jotka vaikuttaa ihmisten keskuudessa täällä. Hyvillään saa olla, sillä työni pohjautuu positiivisuuteen ja siihen, että saa ihmiset nauramaan. Jotain olen siis tehnyt oikein, kun kotikaupungissa on näin innokkaasti äänestetty, hän kiittelee.

Lamberg on asunut Raisiossa nyt neljä vuotta.
– Aiemmin asuimme avovaimoni kanssa Turussa pienessä kaksiossa. Sitten kun koirakin oli hankittuna, niin aloimme katsoa omakotitaloa seudulta. Täydellinen koti löytyi Raisiosta. Ja nyt kun olemme täällä asuneet hetken, niin olemme huomanneet, että kaupunki on meille täydellinen myös sijainniltaan. Täältä pääsee nopeasti ja helposti esimerkiksi Turkuun, Helsinkiin ja Tampereelle, joihin työkeikkani yleensä suuntautuvat, iloitsee Lamberg.

Näyttelijäntyöt etusijalla

Keväällä Lamberg luopui Linnateatterin taiteellisen johtajan pestistä.

Oli pakko tehdä päätös, sillä näyttelijän työt kiinnostavat kaikkein eniten. Töiden yhdistäminen alkoi käydä vaikeaksi, joten tämä oli paras ratkaisu Linnateatteriakin ajatellen.

Edelleen Turun Nuoren Teatterin johtajana toimivan Lambergin ura jatkuu nyt freelance-näyttelijänä.
– Paljon on tuloillaan televisiojuttuja, joista tässä vaiheessa voin paljastaa Stadi vs. Landen uudet jaksot. Muista en saa vielä kertoa, hän sanoo.
– Lavalle tekee mieli takaisin, olen nyt tehnyt kuitenkin pelkkää telkkaria ja leffoja kolme vuotta. Tällä hetkellä televisiohommat vievät sen verran aikaa, että täytyy katsoa, mistä sellainen sopiva väli löytyisi, hän lisää.

Ensimmäisen kesäteatterituotantonsa Lamberg teki Sauvossa Peer Günt -näytelmässä vuonna 1993.
– Sen jälkeen harrastin Paimion lapsi- ja nuorisoteatterissa, kunnes muutimme Turkuun ja siirryin harrastajaksi Turun Nuoreen Teatteriin vuonna 2000. Siellä olin siihen asti, että pääsin Teatterikorkeakouluun, jonka jälkeen taas tulin pikapikaa takaisin Varsinais-Suomeen, hän nauraa.
– Turun Nuoren Teatterin taiteellisena johtajana olen toiminut vuodesta 2012 alkaen eli siitäkin tulee jo seitsemän vuotta, kyllä aika menee nopeasti, hän jatkaa.

Syksyllä hän ohjaa Seinäjoen Kaupunginteatterille Näytelmä joka menee pieleen -komedian, joka pyörii edelleen myös Turun Kaupunginteatterissa.

Komedia sydäntä lähellä

Kalle Lambergin päällimmäisenä toiveena on elää tasaista arkielämää.
– Toivottavasti jatkossakin töitä riittää ja perhe pysyy kasassa, ihan sellaisia perusjuttuja. Tavoitteena on pitää työ mielekkäänä uusia haasteita ottamalla ja uusia juttuja kokeilemalla.

Komedia on aina hänen sydäntään lähimpänä – mikään ei voita sitä nautintoa, kun saa katsomon nauramaan.

Teatterissa on se hyvä puoli, että katsojien palaute on välitöntä. Telkkarissa kun ei sitä yleisön naurua kuule, sitten pitää vaan luottaa ja Twitteristä lukea, onko onnistunut naurattamaan vai ei, Lamberg hymyilee.

Mistä sitten Lambergin positiivisuus ja huumori kumpuaa?
– Se on aikalailla fifty–fifty: kasvatuksesta ja toisaalta siitä, että tykkää saada ihmiset nauramaan ja viihtymään. Siitä tulee ne kiksit, että tätä jaksaa tehdä, hän toteaa.

Katariina Mäkinen-Önsoy