Sauvon Elopäivillä paljon ohjelmaa

Vuoden 2018 Sauvon Elopäivät kruunasi kettinginheittokilpailu Peimarinlahden kuntien johtajille, jossa Paimion Jari Jussinmäki otti selvän voiton jättäen toiseksi Kaarinan Harri Virran ja kolmanneksi isäntäkunnan Seppo Allénin.

SAUVO. Sauvon Elopäivät täyttää Sauvon torin lauantaina 3. elokuuta kello 10–15. Tori-isäntänä toimii tänä vuonna taiteen moniottelija Timo Väntsi, joka avaa tapahtuman Sauvon kunnanvaltuuston puheenjohtajan Erkki Paaskunnan haastattelulla.

Torimyynnin lisäksi paikalla on lava, jolla on ohjelmaa koko tapahtuman ajan. Bar Mansikan edustalta löytyy Peimari Unitedin Naisten Pallotutkakisa kello 10–13 sekä kirpputorialue. Kirjaston pihalla voi tutustua Zumbiniin Laura Parkkusen opastuksella kello 10.15. Palvelukeskuksen pihalla nähdään Sotka ja Aava -teatteriesitys kello 12.30. Huonolla säällä esitys pidetään sisätiloissa.

Esiintyjiin kuuluvat muun muassa Axis Dancecrew sekä Kai Kuutamo, jonka esitys perustuu verbaaliakrobatian, improvisaation, huumorin ja näyttävien jongleeraustemppujen yhdistelmään.

Vuoden Hakkinen julkistetaan perinteiseen tapaan kello 12. Sen jälkeen haastateltavana on uussauvolainen yhdistysaktiivi Ida-Maria Tanhua, Sauvon kunnan sivistysjohtaja Elli Sainio ja Wanhojen kuvien Sauvo -Facebook-ryhmän perustaja Seppo Katajainen.

Torin ja Sauvon kotiseutumuseon välillä toimii maksuton linja-autoyhteys kello 12–13.45 ajalla. Kotiseutumuseon kesän Hevosen voima -teemanäyttelyssä satulaseppä Urmas Laukkanen esittelee tekemiään satuloita.

Seuralan kenttä on varattu yleiseksi paikoitusalueeksi. On myös huomioitava, että lähempänä torialuetta on pysäköintipaikkoja vain rajoitetusti ja torin välittömässä läheisyydessä pysäköinti on sallittu vain invapaikoilla inva-tunnuksin varustetuilla ajoneuvoilla. Inva-paikat ovat entisen taksiaseman kohdalla Viljontien varrella.

Sauvossa startataan tapahtumien elokuuhun heti huomenna torstaina 1.8. kello 18, jolloin torilla ja Bar Mansikan pihalla järjestetään harrasteajoneuvotapahtuma. Cruising Karunaan lähtee kello 19.30. Sauvon VPK on ohjaamassa ja ohjeistamassa liikennettä. Torilla Sauvon Nuorisovaltuuston kahvila, jonka tuotto ohjataan Nuorisovaltuuston toimintaan.