Raisiossa kisataan Off Road -maastoautojen Euroopan mestaruuksista

Off Road Raisio
Raisiossa kisataan Off Road -maastoautojen Euroopan mestaruuksista 10.–11. elokuuta. Kuva: Satu Lautkankare.

MOOTTORIURHEILU. Off Road Trialin Euroopan mestaruuskisat pyörähtävät käyntiin Raision moottoriradan alueella 10.–11. elokuuta. Lajin viisi eri luokkaa kisaavat useiden Euroopan maiden tiimien voimin voitto tavoitteenaan, mutta leikkimielisyys säilyttäen.

Kisan järjestää Raision Urheiluautoilijat ry pääyhteistyöseuransa Mad Moose Racing ry:n kanssa. Mukana järjestelytoimissa ovat myös Harbour Cruisers ry ja Montenegro Off Road Team sekä eri moottoriurheiluseuroja edustavia toimitsijoita. Kilpailun onnistumiselle onkin oleellista se, että vapaaehtoisvoimin toimivat toimitsijat ja järjestävät seurat uhraavat aikansa ja työpanoksensa kisan hyväksi, unohtamatta liikemaailman yhteistyökuvioita ulkomaita myöten.

Eurotrial valikoitui Suomen järjestettäväksi vuodelle 2019 monien pyyntöjen jälkeen. Suomi koetaan upeaksi maaksi, jossa kaikki kisajärjestelyt toimivat hyvin. Kilpailu on järjestetty Suomessa jo kahdesti, viimeksi 2006 Polvijärvellä, Pohjois-Karjalassa. Raisio onkin Euroopasta tuleville helposti saavutettava, kun sekä Turun että Naantalin satamista on lyhyt ja vaivaton matka itse kisapaikalle. Samalla on mainio tilaisuus tutustua Raision kehittyvään moottorirataan, jolle lähivuosina tullaan rakentamaan useita moottoriurheilulajeja palvelevat rataosuudet ja muut infrastruktuurit.

Turun seutu tarjoaa myös tiimeille fanijoukkoineen paljon nähtävää ja koettavaa kisaviikon aikana. Mukana Eurotrial-organisaatiossa on 17 Euroopan maata, joista noin 12 maata keskimäärin osallistuu itse kisaan. Raisioon odotetaan noin 120 kilpailijaparia.

Kisa alkaa perjantaina 9.8. vapaalla harjoittelulla ja paraatilla, joka suuntaa rata-alueelta Raision ABC:lle ja takaisin radalle. Perjantai on myös ilmaispäivä, jolloin on mahdollista tutustua kisa-alueeseen, joka on täynnä asiaan liittyviä palveluita ja oheistoimintoja. Myös varsinaiset kisapäivät, lauantai 10.8. ja sunnuntai 11.8., ovat suurelle yleisölle helposti saavutettavia, sillä lippujen hinnat on pidetty kohtuullisina.