Robin Packalen esiintyi aurinkoisissa merkeissä kotikaupunkinsa suurfestivaalilla

Ruisrockissa lauantaina 6.7. keikkaillut Robin Packalen Seutusanomien haastattelussa

Robin Packalen
Robin Packalen Turun Seutusanomien haastattelussa 6. heinäkuuta Ruisrockissa. Kuvat: Anu Strömmer / Turun Seutusanomat.

Englannin kieleen vaihtanut Robin Packalen kertoo Turun Seutusanomien haastattelussa kuulumisiaan, joihin sisältyy muun muassa uutta musiikkia sekä esiintyminen Saksassa. 

MUSIIKKI. Viidettäkymmenettä kertaa järjestettävän Ruisrockin lauantaipäivä 6.7. alkoi Rantalavalla Robin Packalenin esiintymisellä. Jos tapahtuman avajaispäivä perjantai oli viileä ja sateinen, lauantai oli säältään selkeästi parempi – sellainen, mihin Ruisrock-kävijät ovat viime vuosina tottuneet.
– Tämä on niin mahtavaa. Vaikka kuinka sanottiin, että Ruisrockissa sataisi, niin ei se perinne katkennut vieläkään. Perjantaina ei voi sanoa olleen mikään paras ilma, mutta ei nyt ainakaan hirveästi tullut vettä niskaan. On tullut huomattua, että aurinko paistaa siellä missä ollaan, hän viittaa humoristisesti keikallaan heittämäänsä aurinkokuningas Packalen -läppään.

Robin Packalen
Robin Packalen esitti Ruisrockissa 6.7. kappaleensa Suit That, I’ll Be With You ja Benefits sekä pari cover-biisiä ja onnittelulaulun Ruisrockille.

Packalen esiintyi Ruisrockissa viidettä kertaa.
– Viitenä vuotena olen ollut lavalla, mutta tämä oli neljäs oma keikka. Viime vuonna vierailin Sunkkareiden (Sunrise Avenuen) keikalla, jonka jälkeen suuntasin sitten armeijaan seuraavana päivänä, hän toteaa.

Vuodenvaihteessa Packalen päätti, että aika on kypsä paluulle – samalla hän vaihtoi esityskielen suomesta englantiin.
– Vuosi on ollut ihan paras. Tässä on nyt jo oppinut paljon, ja tulee pitkä oppimatka tästäkin edespäin. Saattaa mennä kymmenenkin vuotta ennen kuin mitään ihmeellisempää tapahtuu, mutta kovasti koetamme laittaa uutta musiikkia ulos. Ei siinä muu auta, kun tehdä kovasti duunia, Packalen sanoo.

Robin Packalen
Robin Packalenin Ruisrock-settiin kuuluivat tänä lauantaina Shawn Mendesin Youth ja Bruno Marsin Treasure -coverit.
 Uusi single pian ulkona

Turkulainen artisti julkaisi ensimmäisen englanninkielisen biisinsä, I’ll Be With You, helmikuussa. Seuraavaksi uutta materiaalia julkaistiin huhtikuussa, kun Suit That näki päivänvalon.
– Ruisrockin keikkasetissä nyt kuultu, vielä julkaisematon Benefits sai ensiesityksensä Helsingissä, Narinkkatorilla pari kuukautta sitten. Siitä ei kyllä tule seuraavaa sinkkua. Päivää seuraavalle julkaisulle ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta ajankohtana on loppukesä tai alkusyksy. On muuten tulossa hyvä biisi, by the way, paljastaa Packalen hymyillen.

Uudet kappaleet syntyvät tiimityönä samaan tapaan kuin suomenkielinen materiaalikin edellisinä vuosina. Inspiraatiota biiseihin Packalen kertoo ammentavansa omasta ja lähipiirinsä elämästä.
– Kappaleita on tehty kimpassa. Yksin pääsen johonkin pisteeseen asti ja vien idean eteenpäin aivoriiheen. Kolmet aivot ovat parempi kuin yhdet aivot.
– Robin-persoona on aina läsnä. Pyrin tuomaan oman intensiivisen, syvältä kumpuavan energia kaikkeen mitä teen, niin että se kuulostaa multa. Toki teemme nyt paljon erityyppisiä biisejä ja testailemme, millaisissa kappaleissa jengi herää, ja mitä tunteita nousee pintaan, hän lisää.

Robin Packalen
Robin Packalen Ruisrockissa.

Kysymykseen, millä tavoin englanninkielellä työskentely eroaa suomenkielisestä, Packalenin on vaikea antaa yhtä vastausta.
– On tosi vaikea sanoa, miten se eroaa. Voisin sanoa, että se eroaa aivan täysin, mutta myös, ettei eroa yhtään. Täysin samanlaista periaatteessa tämä työ on joka puolella muuallakin, mutta se on vain paljon isommassa mittakaavassa kuin Suomessa. Täällä voi saavuttaa jonkinnäköisen tason helpommin kuin maailmalla, siinä tarvitaan sekä tuuria että kovaa työtä ja taitoa, hän miettii.

Luvassa ensimmäinen keikka Berliinissä
Robin Packalen
Robin Packalen aloitti Ruisrock-lauantain energisesti omilla ja cover-biiseillä.

Tuleviin varmistuneisiin kotimaan keikkoihin mahtuu Tammerfest-esiintyminen 20. heinäkuuta ja Elämä Lapselle -konsertti 11. syyskuuta. Myös ensimmäinen julkinen esiintyminen Saksan Berliinissä lähestyy kovaa vauhtia.
– Esiinnymme varmaan elokuun lopulla Berliinissä järjestettävillä festareilla kahtena päivänä peräkkäin. Setti on aika lailla sama kuin Ruisrockissakin. Pikku hiljaa pyrimme puskemaan livevetoja myös maailmalle. Studiot sen sijaan ovat tulleet tutuiksi niin Saksassa kuin Ruotsissa, Tanskassa ja Briteissäkin, sanoo Packalen.

Ruisrockin muista tämänvuotisista esiintyjistä Packalen odottaa erityisesti JVG:n näkemistä.
– JVG:n uusi setti olisi kiva nähdä. Sannin esiintymisen luultavasti missaan, mikä on harmi. Dimitri Vegas & Like Mike on vuorossa myöhäisillassa ja Olavi Uusivirran keikka alkaa 01.30, se olisi aika kova, jos sinne asti jaksaa.
– Huomenna sunnuntaina ajattelin tulla hetkeksi ainakin käymään täällä. Menin sopimaan kirjoitussessiot maanantaille ja tiistaille Helsinkiin, niin ei voi ihan iltaan asti olla, jatkaa Packalen.

Katariina Mäkinen-Önsoy