Coochilla kiinnosti Ruisrock-festarikansaa särökitarasoundeillaan

”Rock ei ole kuollut!”

Coochilla
Vaihtoehtorockia soittava turkulainen Coochilla Ruisrockin Minirantalavalla 6. heinäkuuta. Kuvat: Anu Strömmer / Turun Seutusanomat.

MUSIIKKI. Ruisrock-lauantaina 6.7. Minirannan valloittanut Coochilla kuuluu Turku Rock Academyn uusiin yhtyeisiin Days in Silencen, No Curen ja Underclassin ohella.

Jesse Qvickmania (laulu), Samuel Hätistä (kitara), Mikko Barckia (kitara), Tom Backmania (basso) sekä uutena jäsenenä bändiin noin kuukausi sitten liittynyttä uusikaupunkilaista Matias Aaltosta (rummut) yhdistää syvä rakkaus musiikin tekemiseen.
– Coochilla lähti liikkeelle siitä, kun hyvä ystäväni Mikko oli tehnyt hyviä biisejä ja aloimme tehdä yhdessä musiikkia. Kun sitten muutimme Hangosta Turkuun, löysimme sattuman kautta maailman parhaat tyypit meidän ympärille. Ensimmäiset bänditreenit olivat kaksi vuotta sitten syyskuussa. Jessen kanssa ollaan vedetty viime vuoden elokuusta alkaen, Hätinen kertoo.
– Henkilö- ja soittokemiat ovat hienosti loksahdelleet kohdilleen. Kun homma natsaa heti, niin treenivimma on valtava, Aaltonen kommentoi.

Rock elää vahvasti
coochilla
Coochilla esiintyi Ruisrockissa 6. heinäkuuta.

Esiintyminen Ruisrockin Minirantalavalla oli bändille mieluinen kokemus. Positiiviseksi yllätykseksi muodostui katsojamäärä.
– Siellä oli ihan mukavasti porukkaa. Sitä me perjantaina naureskelimme, että jos joltain lavalta kuuluu särökitaraa, niin kyllä sinne tietyt tyypit hakeutuu, Aaltonen toteaa.
– Rock ei ole kuollut! bändikaverit komppaavat.

Turku Rock Academyn Coochilla näkee loistavana toimintana aloittelevien bändien tueksi.
– Sitä kautta saamme tukea ja studioaikaa, eikä tarvitse stressata studiomaksuista, jotka aivan ensimmäiseksi aiheuttaisivat ongelmia tuoreille bändeille. Turku Rock Academy auttaa yli alun sudenkuopista sekä avaa ovia. Kaiken kaikkiaan siitä on ollut iso apu, Qvickman sanoo.

Turun kaupungin nuorisopalveluiden ja Turku Rock Academyn koordinoimana Rock Academy -toimintamallia on viety myös muihin kaupunkeihin. Valtakunnallinen Rock Academy Finland -hanke edistää nuorten yhtyeiden kehitystä kohti jopa ammattimaista musiikkiuraa tarjoten tukea ja tietoa eri uravaihtoehdoista musiikkialalla.

Elokuussa keikoille ja studioon

Keväällä Coochilla julkaisi debyyttisinglen nimeltä Don’t feel like dancing anymore, jonka musiikkivideon on tehnyt Arttu Porkka. Sinkkujulkaisua seurasi heti muutama esiintyminen esimerkiksi Turun TakomoShopissa ja Kaarinan Saaristo Openissa.
– Elokuussa menemme studioon äänittämään lisää matskua. Sen tarkemmin emme vielä voi kertoa, mutta tässä on monta rautaa tulessa, kertoo Qvickman.
– Tänä vuonna on vielä neljä varmistunutta keikkaa. Näyttää siltä, että vuosi 2020 on kiireisempi, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, lisää Qvickman.

Ruisrockista Coochilla suuntaa heinäkuisen yksityiskeikan kautta elokuun esiintymisiin Turun Saaristobaarissa, Liedon SmugglerRokissa sekä Helsingin Bar Loosessa. Hangon Pub Grönanissa bändin voi bongata marraskuussa.
– Tervetuloa keikoille kuulemaan meitä livenä.  Lisäksi musiikkiamme löytyy myös Spotifysta ja YouTubesta, Qvickman vinkkaa.

Haastattelun lopuksi yhtye toivottaa lukijoillemme hyvää, auringon- ja rakkaudentäyteistä, kesää.
– Pitäkää huolta toisistanne, he huikkaavat.

Katariina Mäkinen-Önsoy