Liedon Pallon kasvatit ratkaisivat Kuukauden ottelun Interille

Joona Jarvisto
Joona Järvistö ratkaisi hattutempullaan Kuukauden ottelun. Kuva: Jouni Koivuniemi.

FC Interin reservijoukkue voitti Someron Voiman heinäkuun Kuukauden ottelussa maalein 3–1. Turun Seutusanomat palkitsi Liedon Pallosta Interiin ponnistaneen Matias Lahden ottelun yritteliäimpänä pelaajana. Länsi-Suomen piiri palkitsi puolestaan ottelun parhaina pelaajina Interistä niin ikään Liedon Pallon kasvatin Joona Järvistön ja SoVo:sta Eduardo Rodriguezin.

JALKAPALLO. Turun Seutusanomien Kuukauden ottelu Länsi-Suomen Kolmosessa FC Inter reservit – Someron Voima pelattiin Turun urheilupuiston yläkentällä keskiviikkona 24. heinäkuuta. Inter voitti ottelun selkein lukemin 3–1.

Seutusanomien lähettämä ottelu on katsottavissa myös jälkilähetyksenä. Ottelun selostaa Juha Hyssälä ja kommentaattorina toimii Akusti Salonen. Tuotannosta vastaa MNR – jokivarren mediatalo. 

Järvistö teki hattutempun, Lahti oli yritteliäin

Joona Järvistö SeutuTV:n haastattelussa. Haastattelijana Juha Hyssälä. Kuva: Jouni Koivuniemi.

Interin 22-vuotias Joona Järvistö oli hattutempullaan yläkentän ehdoton tähti. Hänet palkittiinkin Interin osalta ottelun parhaaksi pelaajaksi. Seutusanomat taas valitsi ottelun yritteliäimmäksi pelaajaksi 20-vuotiaan Matias Lahden. Molemmat Inter-tähdet ovat Liedon Pallon kasvatteja.

Lahti oli juuri muutaman kuukauden lainassa Tammisaaressa EJF:ssä. Kuukauden ottelu oli siksi tällä kaudella hänen ensimmäinen pelinsä Interin paidassa

– Tuntui hyvältä, tosi hyvältä, hän kommentoi pelin jälkeen.

Paluu Interiin tapahtui luonnollisesta syystä.

– Mulla alkoi intti Säkylässä heinäkuun 7. päivä. Sieltä olisi tullut Tammisaareen matkaa kolme tuntia per suunta, joten siellä ei ollut oikein mahdollista jatkaa. Täällä pääsen pelaamaan ja treenaamaan ihan laadukkaasti – välillä edustuksenkin kanssa, hän kertoo.

Tähän asti jalkapallo ja armeija on ollut hänen mielestään helppo yhdistää.

– Ei sieltä nyt varmaan joka metsäleiriltä voi peleihin lähteä, mutta ainakin nyt alkuun on joustettu tosi hyvin, hän kiittelee.

Seutusanomat haastatteli Matias Lahtea ja Joona Järvistöä vajaa vuosi sitten, kun he debytoivat Veikkausliigassa.

Matias Lahti oli ottelun yritteliäin pelaaja. Kuva: Jouni Koivuniemi. 

Selkeä lopputulos

Avauspuolikas ottelussa oli melko tasaista pelaamista ja suosikkina peliin lähtenyt Inter ei saanut peliään kunnolla käyntiin. Myös SoVo:n pelinrakentelu ontui ja se ei maalipaikoille avauspuolikkaalla päässyt. Kotijoukkue Inter iski, kun Yläkentän kellossa oli 22 minuuttia. Vaarallisesti Interin laidalla viilettänyt Jaakko Liukkonen ryntäsi läpi, ajoi päätyrajalle, josta syöttö maalille löysi Järvistön. Hänellä oli helppo työ siirtää pallo parista metristä sisään.

Seuraava Interin paikka tuli kulman jälkitilanteesta reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen Emil Peltoselle. Tämän pusku läheltä maalia meni kuitenkin hitusen yli SoVo-maalin. Vieraiden ainoa kunnon maalipaikka ensimmäisellä puoliajalla tuli pitkän sivurajaheiton seurauksena juuri ennen taukovihellystä. Interin maalissa ottelussa suhteellisen helpolla päässyt Onni Sillanpää onnistui kuitenkin torjumaan pallon yli maalin kulmapotkuksi. Tauolle marssittiin Interin maalin johdossa.

Päätöspuolikkaalle helteiselle Yläkentälle marssittiin vauhdilla. SoVo:n tasoitus syntyi, kun kuusi minuuttia kakkospuoliaikaa oli pelattu. Erittäin vahvasti koko pelin ajan SoVo-puolustuksessa katkonut Eduardo Rodriguez pysäytti Interin hyökkäyksen, pelasi pallon Petteri Heikkilälle, jonka poikittaissyötön Alimamy Jalloh päästi ovelasti jalkojen välistä. Paikalle kiisi Djibril Lakh, joka viimeisteli pallon alakulmaan.

Maalin jälkeen SoVo:lla oli otetta pelistä, mutta Inter iski silti johtomaalin 57. minuutilla. Ottelun alkuseremonioissa Kolmosen kesäkuun pelaajana palkittu Roope Kantola lähetti ristipallon taka-alueelle, josta Emil Peltonen jatkoi päällään maalille. Joona Järvistö oli jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja hän puski läheltä pallon sisään.

Lopullinen ratkaisu nähtiin pilkulta vain pari minuuttia edellisen maalin jälkeen. SoVo-puolustus kaatoi kulmapotkuruuhkassa Kasperi Nevän ja tilanteesta seuranneen rankkarin sijoitti tarkasti maalin vasempaan alakulmaan ottelun Inter-sankari Joona Järvistö.

Interin valmentaja tyytyväinen tulokseen, mutta ei peliesitykseen

Interin päävalmentaja Erol Ates oli tyytyväinen joukkueensa voittoon, mutta ei kokonaan peliesitykseen.

– Teimme pelin itsellemme vaikeaksi. Aika tahmeaa oli ja varmasti kuumuudellakin oli vaikutusta. Emme saaneet peliä ekalla jaksolla kunnolla käyntiin. Meille tuli paljon paitsioita ja missattiin maalipaikkoja.

– Suotta päästimme SoVo:n pelin mukaan, mutta onneksi toisella jaksolla saatiin omaa peliämme rauhoitettua. Olen tyytyväinen lopputulokseen, mutta en täysin peliesitykseemme, päätti Erol Ates.

Seuraava Kuukauden ottelu pelataan Sauvon OP-Hakkispaanalla lauantaina 10. elokuuta, kun Paimion derbyssä kohtaavat Peimari United ja Paimion Haka.