Lietolainen jalkapallohautomo – Jo kolme lietolaista on debytoinut tällä kaudella Veikkausliigassa

Uusia Liedon Pallon kasvatteja on esiintynyt tällä kaudella kolmin kappalein jalkapallon pääsarjassa. Joona Järvistön, Matias Lahden ja Tomi Kultin lisäksi tunnelmaa on ollut haistelemassa muun muassa Lauri Inkeroinen. 

 JALKAPALLO. Lietolainen jalkapallo ei edustustasolla ole loistonsa päivissä, mutta alueella voidaan hieman röyhistellä rintaa, onhan tällä kaudella jälleen seuran kolme uutta kasvattia pelanneet debyyttiottelunsa Veikkausliigassa.  

 Yksi näistä kolmesta on FC Interin riveissä Veikkausliiga pelaava Joona Järvistö. Viime kaudella maaliverkkoja Kaarinan Poikien riveissä venytellyt Järvistö on osunut kahdesti kuluvan vuoden pääsarjassa. Osumista jälkimmäinen tuli ottelussa FC Lahtea vastaan, jossa uransa toistaiseksi parhaan Veikkausliiga-ottelun pelannut ”Tintti” Järvistö myös syötti yhden osuman, ja oli näin molemmissa Interin maaleissa arkkitehtinä. 

Joona Järvistö 

Syntynyt: 29.12.1996. 

Pelipaikka: hyökkääjä. 

Triviaa: Voittanut 1000 metrin juoksun Suomen mestaruuden 13-vuotiaana. Voittanut lapsena myös piirinmestaruusmitalin lähes kaikista yleisurheilulajeista. 

 – Peliajan suhteen ensimmäinen kausi on ollut rikkonainen. Ainahan olisi halunnut pelata enemmän. Toivottavasti loppukaudella saan lisää peliaikaa, Järvistö summaa kuluvaa sesonkia. 

Kaikki alkoi aikoinaan Liedossa, Liedon Pallon 96-syntyneiden ikäluokassa. Järvistön puheesta kuuluu vuolaita kehuja lietolaiselle juniorityölle. Pienen kunnan yhteisöllisyys, talkoohenki ja olosuhteet tekevät jalkapalloilevan juniorin arjesta tuloksellista. 

– Liedossa tehdään erittäin hyvää juniorityötä. Sen näkee pelaajista, jotka ovat nousseet liigaan. Matias (Lahti) ja Juho (Salminen) tulevat nyt ensimmäisinä mieleen. Treeniolosuhteet ovat huippuluokkaa. Liedossa on Lietohalli, tekonurmi ja nurmikenttä. Sen lisäksi ainakin meillä oli todella hyvä valmentaja. Olosuhteet ja valmennus tekevät Liedosta hyvän. Valmentajat ovat omistautuneita. Siellä oli hyvä olla, Järvistö jatkaa. 

Talkoitakin tehtiin, kuten yleensä pienillä paikkakunnilla on tapana. Hirveästi muistoja niistä ei ole Järvistölle jäänyt, mutta yhden hän nostaa esille. 

– Pari kertaa ainakin kerättiin roskia Liedon keskustassa. Kait me siitä myös joukkueelle jotain saatiin, toivottavasti, Järvistö naurahtaa. 

 Kolmen lietolaisen debyyttikausi 

Järvistön lisäksi Matias Lahti ja Tomi Kult ovat debytoineet kuluvalla kaudella jalkapallon pääsarjassa. Kult voitti lisäksi A-nuorten Suomen mestaruuden edustamansa FC Lahden riveissä. Lahti puolestaan edustaa Järvistön tapaan FC Interiä.  

– Onhan täällä aivan eri vauhti, mitä miesten Kolmosessa, Lahti vertaa pääsarjaa reservijoukkueen otteluihin. 

Matias Lahti 

Syntynyt: 16.4.1999.
Pelipaikka: keskikenttä. 

Triviaa: Isä ollut 10-ottelussa olympialaisissa, isoveli pelannut Interissä liigaa yhden ottelun. 

19-vuotias nuorukainen on ollut tärkeässä roolissa Interin reservijoukkueessa ja pelannut myös suuria minuutteja A-nuorissa. Läpimurtonsa kynnyksellä Lahti tavoittelee lisää vastuuta miesten liigassa. 

– Tavoitteeni on vakiinnuttaa pelipaikka edustusjoukkueessa. Ensi kaudelle haluaisin kasvattaa vastuutani. Sen eteen tehdään töitä, Lahti puhuu tulevaisuuden suunnitelmistaan. 

Mikko Seppälä