KUUKAUDEN OTTELUSSA INTER ISÄNNÖI SOMEROLAISIA

KUUKAUDEN OTTELUSSA INTER ISÄNNÖI SOMEROLAISIA

Turun Seutusanomien ja Pallopiirin Kuukauden ottelu -konsepti jatkuu tänään Turun urheilupuiston yläkentällä FC Interin reservien isännöidessä Someron Voimaa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen keväällä päättyi somerolaisten 1–0 voittoon.  Ottelu alkaa kello 19.00 ja lähetys 18.45.

FC Interin reservijoukke on sarjassa kolmantena vain pisteen kakkosta eli Maskua jäljessä. Myös näköyhteys sarjaa johtavaan Peimari Unitediin on säilynyt hyvin. Viime viikonloppuna Inter haki vierasvoiton Jomalasta ja mätti ottelussa peräti viisi maalia. Myös somerolaiset vierailivat viikonloppuna Ahvenmaalla ja joukkue nappasi niukan vierasvoiton FC Ålandista.

FC Interin pääkäskijä Erol Ates on tyytyväinen joukkueensa kevätkierroksen otteisiin.

– Kyllä kevät aika lailla odotusten mukaisesti meni. Olemme saaneet pelaajat ymmärtämään prosessimme ja pelimme tarkoituksen. Lisäksi moni nuori pelaaja on saanut mahdollisuuden pelata ensimmäisiä miesten pelejä ja he ovat matkan varrella näin lyhyessä ajassa kasvaneet ja kehittyneet, hän kommentoi.

Veikkausliigassa viikonloppuna avausmaalinsa tehnyt Elias Mastokangas on uurastanut reservien paidassa yhdeksässä Kolmosen ottelussakin.

Liigajoukkueen reservinä Interillä on muista Kolmosen joukkueista jonkin verran poikkeava asema ja osin lähtökohtakin sarjaan.

– Reservijoukkueena meidän tärkein tehtävämme on auttaa pelaajia kehittymään kohti omaa huippua ja edustusjoukkueeseen. Toki nousu Kakkoseen on aina mielessä, mutta se jää nähtäväksi, tapahtuuko se tänä vuonna, ensi vuonna vai sitä seuraavana vuonna, avaa Erol Ates joukkueen tavoitteita.

Kuukauden ottelun vastustajaa päävalmentaja ei myöskään kovin hyvin tunne ja kevätkierroksen keskinäisen pelinkin hän joutui jättämään väliin.

– SoVo on kerännyt joukkueeseen hyviä pelaajia, mutta en tiedä kuinka sulavasti he pelaavat yhteen. En ole livenä nähnyt SoVo:n pelejä. Saamani raportin mukaan pelimme oli silloin sitä mitä haluttiin, mutta maalinteossa oltiin heikkoja ja vastustajat olivat vaarallisia erikoistilanteissa, joten keskiviikkona täytyy ainakin niissä olla pikkaisen parempia, päättää Interin luotsi Erol Ates.

SOVO KAIPAA YHTENÄISYYTTÄ

Varsin vaihtelevasti kevään pelannut Someron Voima sai hyvän aloituksen syyskierrokselle, kun joukkue kävi hakemassa kolme pistettä FC Ålandilta. Sarjataulukossa tällä hetkellä kuudennella tilalla majailevan SoVo:n päävalmentaja Werner Kaitila tiedostaa joukkueen ongelmakohdan.

– Vaikka sarja ei ole täysin odotusten mukaisesti edennyt, niin ajoittain peli on ollut jopa parempaa kuin odotukset. Syitä voi etsiä monesta paikasta, mutta selvin syy on joukkueen koheesio sekä ylös- että alaspäin pelattaessa. Yhtenäisyys on ajoittain hyvä, mutta se on murtunut ajoittain vielä liikaa.

SoVo:n tavoite sarjassa on varsin yksinkertainen.

– Tavoite on tietenkin voittaa joka ottelu ja pyrkiä niin hyvään peliin kuin mahdollista, toteaa Kaitila.

Someron Voimalla on nippu taitavia ja mielenkiintoisia pelaajia, joista päävalmentaja nostaa esiin kaksi nimeä.

Mikko Halonen on pelaaja, jota kannattaa seurata. Työmoraali yhdistettynä taitoon ja johtajuuteen on vahva kombinaatio. Myös Pablo Gomes-Marttila on erittäin hyvä seurattava Kuukauden ottelussa. Hän ymmärtää peliä todella hyvin ja omaa silmän lisäksi erinomaisen kosketuksen palloon.

Kuukauden ottelussa SoVo:a isännöivä Inter saa kiitosta SoVo-käskyttäjältä.

– Kevään ottelussamme Inter oli aktiivinen, nuori joukkue, joka pyrki pelaamaan. Tuossa ottelussa me kuitenkin ylsimme omalle tasolle ja peli oli ajoittain aika suvereeniakin, muistelee Werner Kaitila kevätkierroksen kohtaamista.

Tervetuloa Turun urheilupuiston yläkentälle keskiviikkona 24. heinäkuuta klo 19.00, jolloin Länsi-Suomen Kolmosen heinäkuun Kuukauden ottelu potkaistaan käyntiin. Ottelua voi seurata myös laiturin nokasta Turun Seutusanomien sivujen kautta.

Ottelun selostaa Juha Hyssälä ja asiantuntijana studiossa on Akusti Salonen.