Place to Sleep Hotels laajeni Raisioon

HOTELLI. Place to Sleep Hotels on suomalainen yksityisomistuksessa oleva nopeasti kasvava hotelliketju, jonka konsepti perustuu autonomisiin hotelleihin ja niiden ympärille rakentuvaan paikalliseen kumppaniverkostoon.

Ketjun kuudes hotelli aukesi toukokuussa 2019 Raision keskustassa Tasalanaukiolla. Kiinteistön omistava Raision seurakunta on toteuttanut aiemmin toimistokäytössä olleeseen kiinteistöön mittavan remontin, jonka myötä rakennus aloittaa nyt uuden elinkaaren vaiheen hotellina.

– Toisin kuin useimmat muut hotelliketjut, jotka keskittyvät vain suurimpiin kaupunkeihin, me haluamme tarjota majoituspalveluja kaiken kokoisilla paikkakunnilla. Olemme kehittäneet mallin, jolla kapasiteetti ja kiinteät kustannukset voidaan suhteuttaa kysyntään niin, että voimme operoida hotelleja kannattavasti myös pienemmillä paikkakunnilla, toteaa Place to Sleep -hotelleja operoivan Orya Invest Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Jan-Henrik Holmlund.

Omatoimiseen

hotelliyöpymiseen

Place to Sleep -hotellien toimintatapa ei ole perinteinen, vaan nojaa digitalisaatioon. Hotellihuoneen varaaja saa tekstiviestillä ovikoodin, joka toimii koko majoitusajan. Koodilla hotellivieras pääsee siis hotellin tiloihin ja huoneeseen sisään – perinteistä hotellivastaanottoa tai avaimia ei ole.

– Place to Sleep -konsepti on erittäin toimiva ja tehokas, sillä se perustuu vahvasti digitalisoituun käyttöympäristöön. Siksi se sopii myös pienempiin kaupunkeihin kuten Raisioon. Rakennuksen sijainti sekä tekninen kunto soveltuivat myös erinomaisesti hotellin tarpeisiin. Toisaalta myös epävarma toimistotilojen kysyntä Raisiossa vaikutti päätöksentekoon, kertoo Raision seurakunnan talousjohtaja Kari Haakana.

– Lisäksi meitä miellyttää Place to Sleepin kumppanuuksiin perustuva toimintamalli, joka tuottaa hyötyjä myös paikalliselle elinkeinoelämälle, Haakana jatkaa.

– Jokainen vähintään 10 000 asukkaan paikkakunta on meille potentiaalinen kohde ja näitä on yksinomaan Suomessa lähes 100 ja Euroopassa arviolta 10 000, joten kasvupotentiaali on valtava, Orya Invest Oy:n Holmlund kertoo.

Hänen arvionsa mukaan Place to Sleepillä on Suomessa vuoden 2020 loppuun mennessä auki tai rakenteilla vähintään 15 hotellia ja ensimmäiset kohteet työn alla myös ulkomailla.