Ö-Kivaa Paraisten Aspössa

Lapset askartelevat ruokopillejä Minna Hokkasen opastuksella Ö-Kiva-leirillä 2016.

LAPSET JA NUORET. Torstaina 13. kesäkuuta alkaa kesän Ö-Kiva-leiri Aspössa, Paraisilla. Ö-Kiva -saaristo- ja kielikylpyleirin järjestää yhdistys Finlands öar rf – Suomen saaret ry (FÖSS).

Aspön leirille osallistuu 25 leiriläistä, jotka ovat iältään 9–12-vuotiaita. Leiriläiset tulevat muun muassa Turunmaan saaristosta, Naantalin saaristosta, Ahvenanmaalta, Pohjanmaalta, pääkaupunkiseudulta sekä Itä-Uudeltamaalta.

Ö-kiva-saaristoleiri järjestetään Aspössa. Kuva: Finlands öar rf – Suomen saaret ry.

Leiriläiset saavat tutustua saaristoelämään entisaikoihin ja tänään. He saavat oppia tuntemaan Aspön saaren asukkaita ja auttaa heitä heidän askareissaan. Ohjelmassa esimerkiksi kalastusta, luontokokemuksia, käsitöitä, uimista ja saunomista.

Leiri toimii kaksisuuntaisena kielikylpynä. Leirille osallistuu suunnilleen sama määrä ruotsin- ja suomenkielisiä lapsia. Ohjaajat puhuvat molempia kieliä, mutta kaikkea ei käännetä. Osa leirin ohjelmasta toteutetaan vain joko suomeksi tai ruotsiksi.

Ö-Kiva-hanke oli osa Svenska Kulturfondenin rahoittamaa Ung på svenska -erityisohjelmaa 2016–2018. Kesän Ö-Kiva-leirin rahoittavat Svenska folkskolans vänner, Brita Maria Renlunds minne, Konstsamfundet ja Svenska Kulturfonden.