Paimion UA:n Samuli Nevän kesäkausi alkoi voitokkaasti

"Vauhti on yllättänyt"

Samuli Nevä Paimio
Paimion UA:n Samuli Nevä on löytänyt hurjan vauhdin Toyotallaan.

MOOTTORIURHEILU. Paimion Urheiluautoilijoita edustava Samuli Nevä on Toyota Corolla GT:n kanssa napsinut luokkavoitot kesäkauden kahdesta rallista.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna Riihimäellä kurvailtu Ralli SM-sarjan kesäkauden avauskilpailu toi Nevälle voiton Suomi Cup -luokassa upean taistelun jälkeen. Lähestulkoon vuorotellen kilpailua johtaneet Nevä ja BMW M3:a käskyttänyt Jari Kankaanmäki väänsivät tosissaan ykkössijasta aina viimeiselle erikoiskokeelle asti, jonne Kankaanmäki joutui keskeyttämään teknisen vian vuoksi.

Yleiskilpailussa Nevä oli lopputuloksissa jopa sijalla 17., joka on huomionarvoista kun osallistujaluettelosta löytyi muun muassa kaksi WRC-luokan rallitykkiä. Tämän lisäksi Nrvän mieltä lämmitti ensimmäiselle erikoiskokeelle syntynyt 10. nopein aika.

– Mahtava kamppailu oli Jarin kanssa, joka ajoi lähestulkoon kotiteitään. Harmittavasti se päättyi ennen aikojaan, mutta oli kyllä hienoa päästellä menemään. Michelinin rengas oikeilla leikkauksilla toimi täällä kuin unelma, joten senkin puolesta kaikki meni ihan putkeen. En ehkä ihan näin korkealle asettanut odotuksia, kun vastassa oli todella kovia nimiä mutta otetaan mielihyvin tämä tulos vastaan, Nevä naureskelee.

Voittokulku jatkui Oripäässä

Toissa viikonloppuna Oripään seudulla ajettuun Kaasujalka Ralliin Nevä lähti ajamaan ilman nuottia, kun normaalisti kartturin penkillä istuva Juha Kivimäki teki yhden kilpailun ajaksi tilaa Kalle Perkonojalle. Tulokseen ilman nuottia ajaminen ja uusi kartturi eivät tuoneet muutosta, sillä rallin päätteeksi kaksikko ajoi selvään luokkavoittoon yli kolmen minuutin erolla.

– Ihan mukavasti meni tämäkin kisa, vaikka mitään kunnon kamppailua ei tullutkaan. Hienosti pärjättiin nuotilla ajaneita vastaan, joten pakko olla tyytyväinen – vaikka osittain tutuilla teillä ajettiinkin. Näiden kahden kisan vauhti on jopa yllättänyt itsenikin ja muutamaa happipaikkaa lukuun ottamatta tuntui, että nyt on sellainen tietynlainen varmuus löytynyt erittäin nopeilla osuuksilla ajamiseen, joita Oripäässä oli jonkun verran.

Nevän kilpailukausi saanee jatkoa elokuussa Laitilassa ajettavassa SM Oili Jalonen Rallissa. Tämän jälkeen luvassa on vielä ainakin syyskuun Heinolan F-rallisarjan osakilpailu, Turussa ja Salossa ajettava Ralli SM-finaalikisa sekä lokakuussa Vakka-Suomessa ajettava Rantaralli.

Patrick Rupponen

 

Elokuun rallin nimeä ja paikkaa tarkennettu perjantaina 28.6. kello 10.44.