Maskun Palloseura taisteli kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin

Kuukauden Ottelut jatkuivat jännitysnäytelmällä

Turun Seutusanomien ja Palloliiton yhteistyö jatkui Kuukauden Ottelulla Maskussa 7. kesäkuuta.

JALKAPALLO. Turun Seutusanomien ja Palloliiton yhteistyö jatkui Maskun Taponkedon kentällä 7. kesäkuuta kauden kolmannen Kuukauden Ottelun merkeissä.

Sarjakakkosena otteluun lähtenyt Maskun Palloseura jäi avausjaksolla kahden maalin tappioasemaan, kun vierailija Salon Wilpas iski armotta vastahyökkäyksistään. Masku kuitenkin taisteli toisella jaksolla tasoihin ja oli ottelun loppuhetkillä todella lähellä voittomaaliakin. Lopputulos oli tasapeli maalein 2–2.

Ottelu alkoi Maskun vahvalla hallinnalla, mutta mainiosti pelannut Salon maalivahti Kristian Viitanen piti pallot pois maaliverkoista. Kun maskulaiset eivät useista paikoistaan huolimatta onnistuneet maalinteossa, kävi kuten kovin usein – jos et itse tee, vastustaja tulee ja tekee.

Salo avasi maalitilinsä periaatteessa ensimmäisestä kunnon tilanteestaan, kun Kevin Kreen pääsi 28:nnella peliminuutilla puolittaiseen läpiajoon, eikä erehtynyt.

Kun Kreen vielä toisti temppunsa 39:nnella peliminuutilla, tauolle marssittiin hieman yllättävissä, vierasjoukkueen 0–2 -johtonumeroissa.

Masku ansaitusti tasoitti ottelun

Toisella jaksolla maskulaiset ottivat taas pelin hallinnan itselleen, eivätkä missään vaiheessa antaneet periksi. Taistelu palkittiin 61:nnella peliminuutilla, kun maalitykki Niclas Forss nosti upeasti pallon yli Salon maalivahdin ja kavensi lukemat 1–2:een.

Maskun jatkuva vyörytys salolaismaalille tuotti toisen kerran tulosta, kun ottelua oli takana 73 minuuttia. Valtavan työmäärän Maskun oikealla laidalla tehnyt, lukuisia tilanteita luonut Samuli Mikkonen onnistui sijoittamaan pallon alakulmaan ja tasoitti pelin 2–2:een.

Maskulla oli vielä tuomarin antamalla lisäajalla mahdollisuus ottaa täydet sarjapisteet, mutta painostuksesta huolimatta palloa ei enää saatu salolaisten maaliin.

Ottelun pelaajina palkittiin Palloliiton puolesta Salon Kevin Kreen ja Maskun Jesse Nurmi. Kuukauden Otteluiden yhteistyökumppani Turun Seutusanomat palkitsi ottelun yritteliäimpänä pelaajana Maskun työmyyrän Jari Oksasen.

Seutusanomien ja Palloliiton seuraava yhteistyöottelu eli Kolmosen Kuukauden Ottelu pelataan Kupittaalla 24. heinäkuuta kello 19.15 alkaen, kun vastakkain ovat FC Inter2 ja SoVo.

Marko Vuosjoki