Matti Mollberg toi suurnäyttelynsä jälleen Naantaliin

Matti Mollberg kasasi jälleen suuren taidenäyttelynsä Naantaliin.

TAIDE. Jo vuosien ajan kesä on tuonut tulleessaan myös Matti Mollbergin ja hänen suuren taidenäyttelynsä Naantaliin. Tämäkään vuosi ei ole poikkeus, sillä 50 vuotta taidekauppaa tehnyt konkari pystytti näyttelynsä Tullikadulle 17. kesäkuuta. Näyttely on auki kesän, aina 3. elokuuta asti.

Mollbergin Naantaliin houkutteli 1990-luvulla silloinen kaupunginjohtaja Jorma Kallio, joka kuuli, että Mollbergilla on Suomen yksi kärkipään valikoimista. Sittemmin Mollbergin näyttelyyn ovat tutustuneet useat presidentit ja muun muassa Ruotsin kuningaspari.

– Olen kerran jopa ehdottanut Tarja Haloselle, että presidentti maalaisi teoksia ja minä myisin ne, muistelee Matti Mollberg tapausta, joka on naurattanut muita presidenttejä.

Tänä vuonna Mollbergin näyttelyssä on esillä 25:n taiteilijan töitä. Teoksia on yhteensä noin kolme sataa. Näyttelyn töistä 80 ovat Olli Joen taiteilemia.

Taiteilijoiden joukossa on tutusti kansainvälistäkin mainetta niittäneitä taiteilijoita, sekä viisi taiteilijaprofessorin arvonimen saanutta taiteilijaa. Kavalkadiin kuuluu muun muassa Onni Ojan, Nikolai Lehdon, Nandor Mikolan, Olavi Hurmenrinnan, Veikko Marttisen, Olli Joen, Tapani Kiipan sekä Jan ja Juhani Palmun töitä.

Matti Mollbergin on hankala valita näyttelyn laajasta valikoimasta omia suosikkejaan, mutta kysyttäessä hän mainitsee, että suosikkeihin kuuluvat muun muassa Orvo Raatikaisen ja Veikko Marttisen työt.

– Molemmat ovat kansainvälisesti tunnettuja taiteilijoita, joilla oli vaikeuksia elämänsä aikana. Orvo Raatikainen tuli Suomeen evakkona ja Veikko Marttinen sokeutui maalauksessa käytetyn tärpätin höyryjen takia, kertoo Mollberg kahdesta kovia kokeneesta huipputaiturista.

Naantalin Taidemyyntinäyttely Tullikatu 16, 17.6.-3.8. Näyttely auki kello 11-18.