Eilan ja Rampen tarina jatkuu Raision Teatterissa

Raision kesäteatterissa jatketaan Eilan ja Rampen tarinaa 6. heinäkuuta alkaen.

Raision Teatteri esittää tänä kesänä Sinikka Nopolan komedian: Eila, Rampe ja huanot keenit. Esityspaikkana on tuttuun tapaan Raision Krookilan kotiseutukeskuksessa sijaitseva kesäteatteri.

TEATTERI. Keväällä Raision Teatterissa esitettiin Eila, Rampe ja palvattu onni -näytelmää, ja heinäkuussa jatketaan siihen, mihin keväällä jäätiin. Nyt vietetään Likan kihlajaisia!

6. heinäkuuta ensi-iltansa saavassa Eila, Rampe ja huanot keenit -näytelmässä suurta päänvaivaa aiheuttavat kuitenkin nukkumisjärjestelyt. Kihlajaisista huolimatta perinteiset mökkiläisten riitit, kuten saunominen ja vävyehdokkaan nikkarointitaitojen testaaminen kuuluvat asiaan.

Mökkipuhteiden lomassa ehditään pohtia myös parisuhteen päivittämistä ja puntaroida maailman tilaa. Kutsuvieraat, eli Eilan sisko, maailmannainen Sirkka ja Rampen poikamieskaveri Timppa hämmentävät kesäistä perhejuhlaa. Juuri kun kaikki on valmista rakkauden juhlaa varten, Eila pohtii onko Pirkka kuitenkaan hänen tyttärelleen se oikea…

Koomisen perhedraaman tapahtumat ulottuvat kahdelle päivälle ja tapahtumapaikkana on suomalainen kesämökki. Ohjaaja Toni Enholm iloitsee Krookilan “mökkimäisestä” miljööstä, joka sopii näytelmälle kuin nenä päähän.

Tuttujen hahmojen rinnalla nähdään uusia kasvoja.
– Herkullista on se, että Eilaa (Leena Sirén), Rampea (Tapio Oksala), Likkaa (Tiina Uusitupa) ja Pirkkaa (Jarmo Wegelius) näyttelevät samat näyttelijät kuin keväällä. Heillä on ikäänkuin pohja valmiina, mutta kesän tarina syventää hahmojen työstämistä entisestään, sanoo Enholm.

Tuttujen lisäksi todenteolla pakkaa sekoittamaan saapuvat kaksi uutta hahmoa: Eilan sisko Sirkka (Eija Toivola) ja Rampen poikamieskaveri Timppa (Hannu Aali).

Luvassa on varmasti naurunpurskahduksia ja liikuttumisen hetkiä. Tarinalla on myös syvempi merkitys, mutta mennään kuitenkin komedia edellä.

Topi Kanerva