Liedon Teatteri esittää Neil Hardwickin klassikkoa

Liedon teatteri
Näyttelijät eläytyvät jo harjoituksissa täysin rinnoin. Kahvilassa vasemmalta: Amalia Isoheiko (asiakas), Kari Hettula (Immu), Eija Isoheiko (kahvilan tarjoilija) ja Essi Lineri (Tuija).

TEATTERI. Moni meistä on katsellut, tai ainakin kuullut, tv-sarjasta Sisko ja sen veli. Neil Hardwickin klassikkosarja ihastutti tv-katsojia 1980-luvulla, ja viime vuonna nostalginen sarja nostettiin myös Yle Areenaan nähtäväksi.

Siskon ja sen veljen tunnelmaan pääsee myös livenä, Liedon Teatterissa tulevana kesänä. Liedon Teatterin kesän näytelmä on lavalle sovitettu versio Neil Hardwickin käsikirjoittamasta klassikosta.

– Päähenkilöinä seikkailevat kolmekymppiset sisarukset Tuija ja Immu. Omalla mutkattomalla tavallaan henkilöt suoriutuvat arjestaan aiheuttaen välillä ihmetystä ympärillään, kertoo Teresia Harri Liedon Teatterista.

Sovitus on tehty mukaillen tv-sarjan jaksoja, mutta hyvällä maulla kesäteatterille sopivaksi. Ohjaajana toimii muun muassa Merimaskun teatterin tutuksi tullut Kari Lineri.

– Tietenkin Sisko ja sen veli oli haastava valinta. Miten kukaan voi suoriutua Ernamon ja Saarelaisen loistavista roolisuorituksista, ja miten saada näytelmä kesäteatterissa toimimaan, se kun on pienistä kohtauksista koostuva sketsirykelmä, joka toimii upeasti tv:ssa, pohtii Lineri aluksi haastavasta hankkeesta.

– No en ole pelkuri ja lähdin yrittämään. Luin Neil Hardwikin upeasta komediasta Jari Luolamaan dramatisoinnin ja pyrin sovittamaan sen Liedon Teatterille sopivaksi. Kaikkia kohtauksia en ottanut mukaan, mutta hersyvän huumorin tottakai säilytin.

Pääosissa ovat Kari Hettula ja Essi Lineri. Suuren työn tekevät myös kahdeksan muuta näyttelijää, joilla on useita eri rooleja näyteltävänä.

– Liedon teatterilla ei ole vakituista omaa paikkaa, joten tällä kerralla olemme rakentaneet näyttämön ja lavastuksen kaupungintalon takana olevalle puistolle kierrätysmateriaalista, kertoo Lineri.

Siskon ja sen veljen ensi-ilta Liedon Teatterissa on perjantaina 14. kesäkuuta. Esityksiä on yhteensä 16, joten kaikki innokkaat ehtivät varmasti näkemään esityksen.

Marko Vuosjoki