Lämminhenkinen kyläjuhla Liedossa Kaapo Kakkolle

Kaapo Kakko
Kaapo Kakko näyttää mallia pojille laukaisunopeudesta ja tarkkuuslauonnasta. Hän kertoi Turun Seutusanomille, että yksi parhaista asioista voitoissa onkin ollut, että saa toimia esimerkkinä lapsille ja nuorille.

Liedon aseman kupeessa sijaitsevan Pahkamäen koulun kenttä nimetään Kaapon kentäksi. 

LIETO. Liedon kunta järjesti kolminkertaiselle jääkiekon maailmanmestarille Kaapo Kakkolle omat juhlat torstaina 6. kesäkuuta Pahkamäen koulun kentällä. Hurjasta yli 30 asteen helteestä huolimatta sadat osallistujat jaksoivat seurata ohjelmaa ja jonottaa lopuksi selfieitä sekä nimmareita.

– Kun tekee sitä mistä tykkää ja asenne on kova, sillä pääsee jo pitkälle, Kakko kommentoi Turun Seutusanomille menestysreseptiään.

Oman kylän poikaa juhlittiin helteessä

Kakko kertoo, että entisessä kotikunnassa Liedossa ja nykyisessä kotikunnassa Turussa järjestettävät juhlat lämmittävät, sillä hän on kasvanut näillä seuduilla. Tuttujakin näkyi kuulemma paljon Liedon juhlakansassa. Tapahtumassa oli lämmintä kyläjuhlan tunnelmaa.

– Hieno homma, että ihmisiä kiinnostaa ja saatiin tällaiset juhlat aikaan. Parasta on kun saa näyttää esimerkkiä lapsille ja nuorille; haluan olla hyvä esikuva, jollaisia itselläkin oli aikoinaan, hän toteaa.

Tapahtumapaikkana toiminut Pahkamäki on Kaapo Kakkon alakoulu ja sen kentällä hän treenasi usein aikoinaan jääkiekkoa. Kunnianosoituksena mestarille Liedon kunta nimeää kentän Kaapon kentäksi kyltteineen. Ensimmäisen kerran Kakko muistelee laittaneensa luistimet jalkaan nelivuotiaana ja jääkiekkoa hän alkoi pelata kuusivuotiaana.

Tulevaisuus selviää lähiaikoina

Tällä hetkellä Kakko odottaa hieman jännityksellä mikä joukkue hänet varaa. Sen jälkeen selviävät tarkemmin jääkiekontäyteiset tulevaisuudenkuviot ja aikataulut.

Kysymykseen mitä hän tekisi, ellei olisi jääkiekon huippuammattilainen, hän veikkailee, että keskittyisi kenties koulujen käyntiin.

Kun suuri maailma mitä todennäköisimmin pian kutsuu, Kakko myöntää, että Hesburgeria jää vähän ikävä.

Entä jääkö kiireiseltä kiekkoelämältä ollenkaan aikaa naisille?

– No tässä on nyt lomaa pari viikkoa, nuorukainen kuittaa arvoituksellisesti.

Marjo Peltoniemi

 

 

Tiesitkö?

Turun Palloseura ja Turun kaupunki järjestävät tuoreelle maailmanmestareille Kaapo Kakolle ja Mikko Lehtoselle kaikille avoimen juhlaillan Gatorade Centerissä. TPS-kasvatteja juhlitaan ja palkitaan keskiviikkona 12. kesäkuuta. Ovet aukeavat kello 17.30 ja virallinen ohjelma käynnistyy kello 18.24.