Hersyvä maalaiskomedia pyrkii vähentämään poikamiehiä

TEATTERI. Tarvasjoen kesäteatteri esittää 19. heinäkuuta alkaen tositapahtumiin pohjautuvaa Poikamiespaŋkki-näytelmää. Kunnassa käynnistetään Poikamiespankki-niminen paritusprojekti, jossa kylän omalaatuiset poikamiehet etsivät itselleen elämänkumppania vaihtelevin perustein ja keinoin.

Räväkkä ja sanavalmis maatilan emäntä Lyyti Lemmetyinen ei aikaile ilmoittaessaan omapäiset tyttärensä mukaan peliin, mutta tuleekin samalla vetäneeksi samaan liemeen niin itsensä kuin koko pesueensa.

Tänä vuonna huomioon on otettu erityisesti viime vuosien katsojien palautteita ja keskitytty kehittämään uusia asioita. Teatteri on saanut kuulla turhautunutta palautetta siitä, että lavastus on vuodesta toiseen sama. Tänä vuonna kulissit on täysin uusittu, lisäksi musiikkinumeroihin on panostettu nyt erityisesti.

– Pohdimme, mitkä asiat ovat viime vuosina menneet nappiin ja nyt olemme koonneet niitä yhteen. Minusta tuntuu, että tänä vuonna on näytelmä, jossa palaset on loksahdelleet yhteen luontevasti, iloitsee ohjaaja Matti Tapani.

Tekemisen ilo näkyy

Tarvasjoen Kesäteatteri on vuodesta toiseen saanut kiitosta siitä, että esiintyjien tekemisen riemu välittyy yleisöön. Samaa on luvassa myös tämän vuoden näytelmässä. 13:n näyttelijän porukka pitää yhtä ja iloitsee tekemisestä.

– Alusta alkaen on ollut hauskaa! En muista milloin viimeksi jo pöytäluvussa olisi naurettu näin paljon, kertoo Tapani.

Tuija Pitkäsen hersyvän hauska ja oivaltava teksti sekä sen monimuotoiset juonenkäänteet pitävät niin katsojan kuin näyttelijän kiinnostuksen yllä. Hauskaa tekstiä on hauska näytellä.

– Pitkänen on osannut kirjoittaa tavallisia ja samaistuttavia hahmoja, mutta on sujauttanut jokaiseen oivaltavasti humoristisia ja sketsihahmomaisia piirteitä. Herkullisinta näytelmässä on hahmojen väliset suhteet, vihjailee Tapani.

Poikamiespaŋkkia esitetään Tarvasjoella elokuun alkuun asti.

Topi Kanerva