Raision Alppiruusupuiston poluille uusi pinta

20-vuotias Alppiruusupuisto laajenee

Raisio Futiksen A/B poikien, P06/07:n sekä edustusjoukkueen pelaajia oli pinnoittamassa Raision Alppiruusupuiston polkuja viikonloppuna. Kuva: Ragip Önsoy.

Alppiruusupuisto täyttää tänä keväänä 20 vuotta. Vuosipäivän kunniaksi alppiruusuja on kevään ajan voinut ostaa itselle tai lahjaksi istutettavaksi puistoon. Kasvin hintaan kuuluu istutus, mutta sen saa istuttaa myös itse. 

Tiesitkö?

– Raision Alppiruusupuisto sijaitsee Kirkkoväärtinkujan päässä,
– 4,6 hehtaarin suuruisessa puistossa on suomalaisia ja ulkolaisia alppiruusuja yhteensä 1140 kpl, lajikkeita 118 kpl, joista kotimaisia lajikkeita 20kpl.
– Alppiruusujen kukinta ajoittuu toukokuun loppupuolelta juhannuksen tienoille, jolloin puistossa voi vierailla vapaasti.
– Kukinta-aika voi hieman vaihdella, lämpimänä keväänä kukinta alkaa aikaisemmin ja voi jäädä lyhyemmäksi kuin viileänä keväänä.

YMPÄRISTÖ. Raision Alppiruusupuiston kuluneet polut saivat viime viikonlopun aikana uuden pinnan.
– Pinnoitimme kivituhkalla ja sepelillä Raision kaupungin osoittamia polkuja kulun selkeyttämiseksi, Raisio Futiksen puheenjohtaja Timo Kuusela kertoo.

Levitysurakka saatiin viikonlopun aikana valmiiksi RaiFun kolmen joukkueen voimin.
– Mukana oli A/B poikien, P06/07:n sekä edustusjoukkueen pelaajia, joilta urakka kävi sutjakasti, Kuusela lisää.

Merkittyjen polkujen erottuminen metsäisessä puistossa on tärkeää.
– Polut näkyvät nyt jälleen selkeästi. Tarkoituksena on välttää kävelyä istutusalueilla, jotta metsäpohja säilyisi vahingoittumana, toteaa Kuusela.

Tänä keväänä 20 vuotta täyttävä Raision Alppiruusupuisto on puhkeamaisillaan täyteen kukoistukseensa. Muutamat varhaisimmat lajikkeet ovat jo nyt kukassa.

Juhlavuoden istutustalkoot järjestetään keskiviikkona 22.5. ja torstaina 23.5. kello 17.

Katariina Mäkinen-Önsoy