Naantalissa käytiin IskelmäMestarit & SenioriMestarit -kilpailun alkukarsinnat

Tanssit ovat tärkeä osa myös karaoketapahtumia. Kuvat: Kiia Marttila.

TAPAHTUMAT. IskelmäMestarit & SenioriMestarit -kilpailun alkukarsinnat järjestettiin lauantaina 11. toukokuuta Naantalin Kylpylän Paviljongissa. Naantalissa iskelmäkilpailu on muodostunut jo perinteeksi – vietettiinhän alkukarsintoja siellä nyt jo kolmatta kertaa. Alkukarsinnoista pääsivät parhaat jatkoon Kiuruvedellä järjestettäviin iskelmäkilpailuihin.

Monelle osallistujalle Naantalin Kylpylä oli jo ennestään tuttu paikka, sillä useat heistä osallistuvat siellä maanantai-iltaisin järjestettäviin karaoketansseihin. Karaoketansseista innostuneina monet harrastajat lähtevät iskelmäkilpailuun mukaan. Karaoke-emäntä Marjatta Hokka sanoo kilpailun osallistujamäärän olleen lauantaina jopa yli 40.

Naantalin Kylpylän Paviljonki täyttyi ihmisistä, sillä laulajien lisäksi paikalla oli myös paljon kannustajia.
– Olemme kaikki yhtä suurta perhettä, mainitsee aktiivinen karaokeharrastaja Sirpa Jaatinen.

Paikalla on myös jonkin verran uusia laulajia, jotka eivät ole Naantalin karaoketansseissa käyneet. Kilpailun myötä karaoketansseihin saadaan varmasti uusia innostuneita harrastajia.

Juha Rauhakylä kilpailun tuomaristosta.
Odotukset illasta

Suosittu IskelmäMestarit & SenioriMestarit -kilpailu täytti kaikki odotukset. Huikea osallistujamäärä nosti erityisesti Jaatisen ja Hokan odotukset illasta. Myös tuomaristo odotti iltaa innolla.

– Toiveissa on aina mukava ilta, jossa kaikki viihtyy, niin laulajat, tuomaristo kuin myös tapahtuman työntekijät, sanoo Juha Rauhakylä kilpailun tuomaristosta.

Karaoketansseissa ahkerasti käyvän Anita Ruusurannan mukaan harrastus yhdistää ihmisiä.

Tapahtuma nosti suosiotaan edellisestä vuodesta. Lauantaina kilpailuihin osallistui 20 henkilöä enemmän kuin viime vuonna. Pöydät olivat täynnä, sillä paikalla oli paljon laulajia, tanssijoita ja kannustajia. Karaoketansseissa ahkerasti käyvä Anita Ruusuranta toteaa, että tapahtumat ovat hyvin suosittuja. Kilpailu yhdistää ihmisiä.

Ei pelkkää karaokea

Vaikka tapahtuma järjestettiin laulukilpailuna, se sisälsi myös tanssia. Tapahtuma haluttiin järjestää karaoketanssien tavalla, eli kilpailijan lauluesityksen aikana oli mahdollista käydä pyörähtämässä tanssilattialla.

– Kilpailussa parasta on se, että saadaan osallistujat innostumaan musiikista ja ennen kaikkea se, että saadaan porukka musiikilla liikkeelle, Jaatinen sanoo.

Aktiivinen karaokeharrastaja Sirpa Jaatinen.

Lähes jokaisen esityksen aikana nähtiin taitavia tanssijoita laulajien lisäksi. Monet karaokeiltojen aktiiviset kävijät tulivat paikalle myös tanssimaan. Esimerkiksi Ruusuranta käy aktiivisesti karaoketansseissa – ei laulamassa vaan nimenomaan tanssimassa.

Kilpailussa senioreilla on oma luokkansa, sillä he kilpailevatkin erikseen SenioriMestareissa. Kilpailun alkukarsintoihin saatiin monia seniori-ikäisiä mukaan. Jaatisen mielestä on hienoa, että kilpailun avulla saadaan monet seniori-ikäiset pois neljän seinän sisältä.

Karaoketansseille jatkoa

Kilpailuilta oli menestys, sillä kävijöitä oli erittäin paljon. Myös maanantai iltaisin järjestetyt karaoketanssit ovat olleet hyvin suosittuja. Karaoketanssit saavat jatkoa syyskaudella, 2. syyskuuta alkaen.

Kiia Marttila
kirjoittaja suorittaa työharjoittelua Turun Seutusanomissa