Nouste Areena ja yhtenäiskoulun uudisosa työn alla

Nousiaisten liikuntahalli- ja kouluhankkeiden hankintaprosessit käynnistyvät

Henrikin koulun havainnekuva: Nousiaisten kunta.

NOUSIAINEN. Nousiaisten kunnassa valmistellaan kahta suurta rakennushanketta. Nouste Areenaksi nimetty liikuntahallihanke sekä yhtenäiskoulun laajennusosa etenevät pitkälti käsi kädessä.

Kunnanjohtaja Teemu Heinonen kertoo hankintaprosessien käynnistyvän molemmissa hankkeissa lähiaikoina.
–  Nouste Areenan asemakaavamuutos käsitellään kunnanvaltuuston seuraavassa kokouksessa, joka pidetään 10. kesäkuuta. Pöytäkirjan julkaisusta alkaen on käynnissä 30-päiväinen muutoksenhakuprosessi, Heinonen sanoo.

Heinosen mukaan ihannetilanteessa molempien hankkeiden hankintapäätökset saisivat lainvoiman loka–marraskuussa. Matkan varrella on kuitenkin jonkun verran muuttuvia tekijöitä, jotka saattavat  viivästyttää toteutusta – riippuen valituksista.
– Lainvoimaiset päätökset tarkoittaisivat käytännössä sitä, että hankkeiden työmaat pääsisivät alkuun tämän vuoden lopulla, hän kertoo.

Nouste Areenan sisäpuolen havainnekuva: Nousiaisten kunta.

Nouste Areenan osalta urakka alkaa purkutöillä, sillä liikuntahalli tulee sijoittumaan nykyisen kunnantalon paikalle.
– Alkuvuodesta kokoontunut valtuusto hyväksyi liikuntahallin tavoitehinta-arvioksi 4,6 miljoonaa euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriön 16.4. antaman päätöksen mukaan kunnalle on myönnetty 750 000 euron suuruinen avustus liikuntahallin rakentamiseen, Heinonen toteaa.

Myös yhtenäiskoulun uudisosan toteuttaminen on Nousiaisten kunnalle merkittävä taloudellinen investointi. Talousarviossa 2019 ja taloussuunnitelmassa 2019–2021 yhtenäiskoululle on varattu vuodelle 2019 yhteensä 3,3 miljoonaa euroa, vuodelle 2020 yhteensä 4,6 miljoonaa euroa ja vuodelle 2021 yhteensä 4 790 186 euroa. Varattuun määrärahaan sisältyy myös nykyisen Henrikin yläkoulun kiinteistön remontointi.

– Henrikin koulun edustalla sijaitsevan vanhan auditorion purkutyöt alkoivat viikonloppuna. Uusi auditorio tulee sijoittumaan yhtenäiskoulun laajennusosaan, Heinonen kertoo.
– Kunnanhallituksessa päätetty poikkeamislupa mahdollistaa laajennusosan rakentamisen kolmikerroksisena. Rakennuslupa sen sijaan käsiteltiin 25.4. ympäristölautakunnassa, lisää Heinonen.

Nousiaisten lukio tulee toimimaan tutuissa tiloissaan myös tulevaisuudessa.
– Moisiontien laajenevassa rakennuksessa opiskelevat siis ala- ja yläkoululaiset eli vuosiluokat 1–9 sekä lukiolaiset omassa siivessään. Käsityksemme mukaan lukio on tyytyväinen nykyisiin puitteisiinsa, eikä tarvetta uusille tiloille ole. Tarkoituksena on, että lukiolaiset voivat hyödyntää yhtenäiskoulun tiloja, Heinonen esittää.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Nouste Areenan ulkopuolen havainnekuva: Nousiaisten kunta.