Naantalilainen Anne-Kristina Piiroinen palkitaan äitienpäivänä

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitali kultaristein jaetaan äitienpäivänä 12. toukokuuta yhteensä 35 äidille. Varsinaissuomalaisia äitejä on palkittavien joukossa kaksi.

JUHLAT. Tänä vuonna äitienpäivänä 35 äitiä saa Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein. Yksi palkittavista on Naantalissa asuva suunnitteluavustaja Anne-Kristina Piiroinen (o.s. Pohjalainen).

Piiroinen syntyi 1957 Raisiossa. Hän kouluttautui kartanpiirtäjäksi ja rakennuspiirtäjäksi ja on työskennellyt lähes koko työuransa Naantalin kaupungilla. Avioliiton hän solmi vuonna 1980 ja sai neljä lasta. Anne-Kristina Piiroinen on aina tukenut lastensa harrastuksia ja kasvattanut heitä ahkeruuteen ja lempeyteen. Omien lasten kasvettua hän on hoitanut lapsenlapsiaan ja toiminut omaishoitajana tädilleen. Hän toimii nykyisin maahanmuuttajaperheen apuna ja tukena. Anne-Kristina Piiroiselta on löytynyt aikaa yhteisten asioiden hoitamiseen. Hän on ollut vapaaehtoisena urheilujärjestötoiminnassa ja seurakunnan lapsi- ja nuorisotyössä sekä luottamustehtävissä muun muassa Naantalin musiikki- ja koulutuslautakunnissa ja kaupunginvaltuuston varajäsenenä.

Toinen Varsinais-Suomen alueella asuvista palkittavista on emäntä Ulla Liisa Vallenius (o.s. Koski) Somerolta. Ulla Vallenius syntyi 1943. Kansakoulun käytyään hän työskenteli muun muassa rahastajana ennen kuin siirtyi maatalon emännäksi. Avioliiton hän solmi 1967 ja sai neljä lasta. Lapsilleen Ulla Vallenius on antanut mahdollisuuden osallistua kotitöihin, ja hän on ottanut lapset mukaan yhteiseen toimintaan kannustaen samalla koulunkäyntiin. Omien lasten aikuistuttua hän on jatkanut lastenlasten ja lastenlastenlasten lämminhenkistä hoitamista ja tukemista. Ulla Vallenius on innokas liikkuja ja aktiivinen jäsen sekä vaikuttaja yhteisössään, hän järjestää muun muassa kyläyhteisön kuukausikahveja.

Kunniamerkit luovuttaa tasavallan presidentti äitienpäiväjuhlassa 12. toukokuuta Valkoisessa Salissa, Helsingissä. Valtiovallan tervehdyksen juhlaan tuo sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila. Juhlapuheen pitää Mannerheimin Lastensuojeluliiton puheenjohtaja Mirjam Kalland.