13. Rivieran lenkki juostaan Maskussa

Rivieran lenkki on vuosittainen tapahtuma. Kuva: Heli Aaltonen.

MASKU. Rivieran lenkki juostaan ja sauvakävellään Rivieran ulkoilualueen vaihtelevassa ja kauniissa maastossa Maskussa lauantaina 11. toukokuuta. Lenkki juostaan nyt 13. kertaa.

Matkat vaihtelevat 3,2 kilometristä 13 kilometriin. Uutuutena on mukana noin 15 km:n pituinen polkujuoksu. Sauvakävelijöiden matka on 6,5 km ja silloin Rivieran kuntoreitti kierretään kaksi kertaa. Hölkkääjät voivat valita joko 6,5 km:n tai 13 km:n matkan. Aikuisten kilpasarjoissa matkana on 9,5 km ja sarjoja on kuusi: miehet, miehet 40, miehet 55, naiset, naiset 40, naiset 55. Miesten kilpasarjan reittiennätys, 33,13) on vuodelta 2014 Jussi Makkosen hallussa ja naisten kilpasarjan reittiennätys (37,48) Pia-Maria Grandellilla. Alle 15-vuotiaat tytöt ja pojat kilpailevat 3,2 km:n matkalla.

Kaikki osallistujat saavat mitalin. Kilpasarjoissa palkitaan kolme parasta ja lisäksi osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Lisäksi uusien reittiennätyksien tekijöille on luvassa erityispalkinnot.