Kukkakauppa Katariina panostaa valikoimaan

Kukkakauppa Katariinan uusi yrittäjä Anni Hämäläinen esittelee juhlakauden kukkatrendejä: Tällaisilla kimpuilla ja asetelmilla voi ilahduttaa äitiä 12. toukokuuta. Kuvat: Ragip Önsoy.

40 vuotta Kaarinan keskustassa palvellut kukkakauppa luottaa edelleenkin taitavaan floristiikkaan. Uutena yrittäjänä aloittanut Anni Hämäläinen henkilökuntineen huolehtii kauniista ja käytännöllisistä kukkasidontatöistä ja -asetelmista ammattilaisotteella.

JUHLAT. Kaarinan keskustassa sijaitsevan Kukkakauppa Katariinan uutena yrittäjänä viime vuoden lopulla aloittanut Anni Hämäläinen on kuin kotonaan valtaisan kukkameren keskellä. Hämäläinen valmistautuu henkilökuntansa kanssa vuoden toiseksi suurimpaan ja värikkäimpään sesonkiin, joka alkaa tuttuun tapaan toukokuun alkupuoliskolla.

– Äitienpäiväksi myymälä täyttyy entistäkin enemmän erilaisista kukka-asetelmista, tarjolla on monenlaista esimerkkiä kimpuista ja ruukkukukista. Lisäksi kukkasidontoja ja -asetelmia tehdään tietysti asiakkaan toiveiden mukaan, Hämäläinen kertoo.

Tilaukset kannattaa tehdä ennakkoon, vähintään viikkoa ennen varsinkin näin juhlasesonkina. Näin voimme täyttää mahdollisuuksien mukaan myös erikoistoiveita sekä vältämme ruuhkia. Juhlapäivien tienoilla kun väkeä on erityisen paljon liikkeellä, Hämäläinen lisää.

Tuore yrittäjä jatkaa Katariina Flower Shop – Kukkakauppa Katariinan 40-vuotista perinnettä kaupungissa. Kivijalkaputiikin tulee hänen mukaansa panostaa visuaalisuuteen ja esteettisyyteen.
– Meillä on laaja valikoima leikkokukkia, jotka ovat päätuotteemme. Täältä löytyvät niin tutut kestosuosikit kuin vaihtelevasti erikoisempiakin lajeja, toteaa Hämäläinen.

Suosituimmat kimput juuri näin äitienpäivän kynnyksellä ovat matalia ja pyöreitä, hyvinkin runsaita tai sitten hieman hillitympiä – saajaansa kuvastaen.

– Valkoinen on kestosuosikki, mutta myös vaaleanpunaiset nostavat tähän aikaan vuodesta päätään, Hämäläinen esittelee.

Hämäläiselle on kunnia-asia jatkaa pitkän perinteen Kaarinassa omaavan kukkakaupan yrittäjänä. Edellisen, lähemmäs 20 vuoden ajan putiikkia pyörittäneen yrittäjän tapaan Hämäläinen koristelee jo myymälän edustan ja sisääntulon kukkamerellä.

Kukkakaupan ulkonäkö muuttuu jatkuvasti vuodenajan mukaan. Valikoimaa täydentävät näin kevätkaudella ulkokukat sekä tietysti juhlakauden somisteet, hän sanoo.

Yrittäjyys on ollut Hämäläisen unelmana jo pitkään.

– Olin jo aikani suunnitellut oman kukkakaupan perustamista. Kun edellinen yrittäjä kertoi aikeistaan luopua Kukkakauppa Katariinasta, ajoitus tuntui täydelliseltä. Olin ehtinyt nimittäin työskennellä täällä puolentoista vuoden ajan. Lisäksi olen paljasjalkainen kaarinalainen eli kaupunki asukkaineen on tullut hyvin tutuksi, hän iloitsee.

Tuttu ja tunnettu yritys helpotti Hämäläisen mukaan hurjasti yrittäjyyden alkumetreillä.

– Aloitin yrittäjänä juuri vuoden kiireisimpään sesonkiin, joulun alla. Täytyy sanoa, että aika on mennyt kuin siivillä. Työtä on riittänyt, joten siinä mielessä tyytyväinen saa olla, hän jatkaa hymyillen.

Tänä vuonna 40-vuotistaivaltaan viettävä yritys kokee kasvojenkohotuksen kesän aikana.

– Remontilla on tarkoitus uudistaa ja muokata tiloja sekä päivittää esillelaittoa ja kalusteita, Hämäläinen suunnittelee.

Katariina Mäkinen-Önsoy