Äitejä muistetaan kirkoissa ruusuilla

SEURAKUNTA. Äitienpäivää juhlistetaan useissa Turun ja Kaarinan kirkoissa jakamalla äideille ruusut jumalanpalveluksen yhteydessä. Ruusuja jaetaan Piikkiön, Mikaelin, Pyhän Katariinan ja Varissuon kirkoilla. Varissuolla sekä Kaarinan kirkossa on lisäksi tarjolla äitienpäivän täytekakkukahvit.

Äitejä – ja kaikkia muita musiikin ystäviä – hemmotellaan myös kauniilla sävelillä. CCI-poikakuoro järjestää perinteisen äitienpäiväkonsertin Maarian kirkossa 12. toukokuuta kello 15. Konsertissa esiintyvät kaikki CCI:n ryhmät eli muskarilaiset, koulutuskuorolaiset ja pääkuorolaiset. Konserttiin on vapaa pääsy. Samoin kello 15 on Pyhän Katariinan kuoron kevätkonsertti Pyhän Katariinan kirkossa. Kuoroa johtaa kanttori Markku Lautjärvi. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma maksaa viisi euroa.

Lapset puolestaan pääsevät tekemään äitienpäivälahjoja Hepokullan seurakuntatalolla maanantaina 6.5. kello 17.30–19. Luvassa on monenlaisia helmitöitä, joista voi tehdä äidille tai äidin kanssa esimerkiksi koruja, avaimenperiä ja liskoja. Äitienpäiväaskarteluun tulee ilmoittautua etukäteen Milka Puntolle, milka.punto@evl.fi, jotta tarvikkeita osataan varata riittävästi.

Ainakin Henrikinkirkon ja Mikaelinkirkon äitienpäivänmessuissa muistetaan esirukouksessa myös niitä, joiden toive lapsesta on jäänyt täyttymättä.