Kaikki valmiina – Reilu Fiilis Raisiossa tulevana sunnuntaina

FC Interin kotiottelu viime perjantaina oli osa Reilu Fiilis -kampanjaa. Pelipaitojen huutokauppa tuotti 210 euroa.

REILU FIILIS. Kaikki on valmista. Tilauksessa on enää hyvä aurinkoinen keli ja paljon innokkaita ihmisiä. Järjestyksessään toinen Reilu Fiilis -tapahtuma pidetään tulevana sunnuntaina Kerttulan urheilukentällä alkaen kello 14.

Tapahtuman jälleen järjestäneet Raision Fysioterapian Jari Salonen ja Pauliina Luukkala ovat tyytyväisiä tapahtuman aattona.

– Järjestelyt ovat sujuneet todella hyvin. Välillä on pitänyt pysähtyä miettimään, onko jotain jäänyt tekemättä, kun kaikki on rullanut niin sujuvasti. Viime vuoden kokemukset tietenkin ovat auttaneet, nyt kun tapahtumaa tehdään jo toista kertaa, pohtii Salonen.

Erona viime vuoden Reiluun Fiilikseen on se, että nyt tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua. Hyväntekeväisyyteen – raisiolaisten lasten harrastusten tukemiseen – kerättävät varat tulevat yhteistyöyrityksiltä ja standipaikkojen myynnistä.

– Viikko ennen tapahtumaa koossa on noin 6 000 euroa. Tavoitteena on kerätä sama summa kuin viime vuonna eli noin 8 000 euroa, laskee Pauliina Luukkala.

– Tapahtumassa on valtavasti touhua lapsille ja vanhemmille. Etenkin nyt, kun tapahtuma on yleisölle maksuton, sinne kannattaa tulla, kannustaa Salonen.

Jalkapallomatsi

huipentaa tapahtuman

Reilu Fiilis -tapahtuma on sisällöltään samansuuntainen kuin viime vuonna, mutta toki tapahtumaa on kehitettykin. Lukuisten lajikokeilujen lisäksi tapahtumassa on mahdollista nauttia live-musiikista raisiolaisten nuorisobändien esiintyessä.

Tapahtuman avaavat kello 14 Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen, kansanedustaja Ilkka Kanerva sekä urheilu- ja mediapersoona Juhani Tamminen.

– Ainakin kaikki kolme ovat lupautuneet paikalle, toivottavasti ei tule mitään esteitä, toteaa Jari Salonen.

Tapahtuma huipentuu tutusti kello 16 alkavaan hyväntekeväisyysjalkapallo-otteluun, jossa pelaavat muun muassa FC Interin, FC TPS:n, TuTo Hockeyn ja Raision Loimun pelaajat sekä muita julkisuudesta tuttuja nimiä.

Yksi jalkapallo-ottelun tähdistä on perjantaina Veikkausliigan sarjakärkeen nousseen FC Interin Mika Ojala.

– En ollut mukana viime vuoden tapahtumassa, mutta tänä vuonna, kun valinta osui minuun, olen täysin rinnoin mukana tärkeän asian eteen tehtävässä tempauksessa, kertoo Ojala.

Interin hyökkäysarsenaaliin kuuluva jalkapallotähti pitää tärkeänä, että lapsille kerätään varoja, ja että asia pysyy julkisuudessa.

– Ikävin tilanne on se, kun lapsi joutuu rahan puutteen vuoksi lopettamaan harrastuksensa. Tällaiset tempaukset ja tapahtumat ovat tärkeitä, kun vähävaraisille lapsille kerätään rahaa. On myös erittäin merkittävää, että tämä toiminta saa näkyvyyttä julkisuudessa. Mitä parempi tietoisuus ihmisillä asiasta on, sitä enemmän on mahdollista auttaa vähävaraisia lapsia, miettii Ojala.

FC Inter oli mukana Reilussa Fiiliksessä jo viime perjantaina, kun se kohtasi KuPS:n kotikentällään. Ottelu oli Reilu Fiilis -teemapeli, ja pelin jälkeen huutokaupattiin kaksi Interin pelipaitaa. Tuotto oli 210 euroa. Inter voitti pelin 1-0 ja nousi sarjakärkeen.

Valtava määrä

yhteistyötahoja

Reilu Fiilis -tapahtumaan on taas saatu valtava määrä yhteistyötahoja. Kerttulan kentällä voi kokeilla muun muassa kiekkotutkaan laukaisua, tarkkuuslaukaisua ja kiekonkäsittelyrataa, pallotutkaa ja jenkkifutiksen tarkkuusheittoa. Pihapelejäkin pääsee kokeilemaan. Paikalla on niin ikään pomppulinna, kasvomaalausta, poniajelua ja erilaisia voimistelun näytetunteja. Puffetista vastaavat tutusti Martat.

– Kentällä on ainakin 15 erilaista standipaikkaa ja kahdeksan urheiluseurojen pitämää tapahtumapistettä, laskee Pauliina Luukkala.

Tapahtuman pääjärjestäjä on Raision Fysioterapia, tuotosta vastaa Hope – Yhdessä ja Yhteisesti ry ja tapahtuman suojelija on Raision kaupunki.

Päätukijat ovat Asuntokauppa Ari Leinonen, K-Rauta Kuninkoja ja Raision Sähkö-INSTO.

Muut tapahtuman mahdollistavat yhteistyökumppanit ovat AE Filete Oy, AP Rakennuslaskenta, ATL-Palvelut, Autokorjaamo Maxiwash, Blip, Bravo Kiinteistönvälitys, Completos Finland Motorsport, EasyFit Raisio, FC Inter, FC TPS, Forsport, HC TPS, Hesburger, Holiday Club Caribia, Hyvän Olon Päivän yrittäjät, Instrumentarium Raisiontori, Intersport Hansa & Skanssi, JP Antores, K-Supermarket Manhattan, Kastliina, Kauhax Oy, Kauneushoitola Glow, Kauneushoitola Sininen Hetki, Kelloliike Salonen, Killin Kopio, Kime’s Carwash, Kotipizza Raisiontori, Kuvamestari Kalefoto, Kyyhkyrinteen kotieläintila, Leaf Areena, LH-Rakennus, LKV Tuomiset, LähiTapiola, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry, Matti Kajula Oy, Medialiiga, Mehiläinen Raisio, Musiikkikoulu Ilonen, Naantalin Kylpylä, Newell Brands, Newprint, PaperMate, Pelastakaa Lapset, Perhekeskus Satelliitti, Pyörämestari Kyösti Sjöman, Raisio Futis, Raisio Oyj, Raision Jumpparit, Raision Kuula, Raision Loimu, Raision Loimujunnut, Raision Näkökulma, Raision Nuorisokiekko, Raision Seurakunta, Raision Urheilijat – uintijaosto, Raision VPK, Raision Ykkösapteekki, RajuLive, Raseko, Sharpie, Skating Team Raisio, Solvix Oy, Sportcare, Sport Service, ST1 Raisio, TA Physio, TFW Turku, Tilisec, Titi´s hair & beauty, Tiuku Tuotanto, Toyota Auto Center Raisio, Turkulainen, Turun Ammattikorkeakoulu, Turun Seudun Moottoriurheilijat, Turun Seutusanomat, TuTo Hockey, Varsinais-Suomen Nuoret Kotkat, Venetelakka Niemi, Veritas Stadion, Voimistaja, Volvo Truck Center Turku, West Coast Phoenix, X-Copy, Meri ja metsä, Instrumentarium Raisio, Lounaspaikka Krutonki, Turun seudun OP, Sivustamo ja Kosken Leipomo.