”Rintani riemusta laulelen, säveliä keväimen soittelen” – Hyväntekeväisyyskonsertti Paattisten kirkossa

Aivan näin historiallisia soittopelejä ei Paattisilla kuulla, mutta taidokasta harmonikan soittoa ja lumoavaa laulua kylläkin.

MUSIIKKI. Paattisilla otetaan kevättä vastaan järjestämällä hyväntekeväisyyskonsertti sunnuntaina 7. huhtikuuta kello 15.00. Taiteilijoina ovat kansainvälisesti arvostetut oopperalaulaja, baritoni Juha Kotilainen ja nuori harmonikkataiteilija Viivi Maria Saarenkylä. Konsertti pidetään Paattisten kirkossa.

Juha Kotilainen on kansainvälisesti arvostettu oopperalaulaja, joka on vieraillut säännöllisesti oopperataloissa ympäri Eurooppaa. Hän on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista suomalaisista baritoneista.

Saarenkylä on puolestaan palkittu nuori harmonikkataiteilija. Hän tuli tunnetuksi voitettuaan Kultainen Harmonikka -kilpailun vuonna 2010, ja on sittemmin voittanut useita kansainvälisiä kilpailuja.

Samalla kun konsertin muodossa tehdään hyväntekeväisyyttä, tehdään myös tunnetuksi Turun pohjoisinta kaupunginosaa, aktiivista Paattista ja sen historiaa sekä akustiikastaan tunnettua kirkkoa. Konsertin tuotto käytetään Paattisten lasten ja nuorten hyväksi, Hope ry:lle sekä Paattisten seurakunnan diakoniatyölle.

Tilaisuuden järjestävät Lions Club Turku ja Paattisten seurakunta.