Paimion parhaat palkittiin

Vuoden kulttuuritekona ensimmäistä kertaa palkittiin Aino-elokuva, joka pohjautuu Paimion sotaveteraanien julkaisemaan kirjaan Siellä jossain – täällä kotona. Elokuva kertoo paimiolaisista sodassa 1939–1945. Talkootyönä tehty ja Paimiossa kuvattu elokuva sisältää paljon paikallista osaamista. Kuvat: Marjo Peltoniemi.

Kulttuurin ja liikunnan saralla aktiivisten kuntalaisten huomioimiseksi järjestettävää Paimion Parhaat 2018 -gaalaa vietettiin 43. kertaa 27. maaliskuuta hieman uudenlaisella konseptilla. Vuodesta 1976 saakka mukaan palkittaviin sarjoihin on pikku hiljaa tullut uusia kategorioita. Tällä kertaa uutta oli Vuoden kulttuuriteko -palkinto.

PAIMIO. Paimion Parhaat 2018 -tapahtuma keräsi 27. maaliskuuta kaupungintalon Paimio-salin täydeltä kuntalaisia, sillä mukaan oli nyt kutsuttu myös kunkin kategorian kaikki ehdokkaat palkittavien lisäksi. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta teki valinnat saatujen ehdotusten pohjalta.

– Paimion vahva voima on, että täällä on aina ollut yhteisöllisyyttä, aktiivisia kuntalaisia ja yhdistystoimintaa, tilaisuudessa puhunut sivistysjohtaja Jyrki Lumiainen totesi.

Palkintoja jakamaan oli kutsuttu myös eri kategorioissa aikaisempina vuosina palkittuja. Ohjelmassa nähtiin ja kuultiin paikallisen A.M. Dance -tanssiryhmän ja Paimion musiikkiopiston edustajien esitys.

Vuoden nuoreksi valittu Vistan koulun oppilaskunnan puheenjohtaja Aada Sevon toimii aktiivisena nuorisovaltuustossa ja harrastaa näyttelemistä.
Hengen ja ruumiin kulttuuri yhteistyössä

Tilaisuutta järjestämässä olleen liikunnanohjaaja Mikko Häkkilän mukaan liikunnan saralla suunnistus on kautta aikojen ollut vahva juttu ja kestosuosikki Paimiossa, sillä 43 tilaisuudessa suunnistaja on valittu parhaaksi urheilijaksi10 kertaa. Paimion Rasti on ollut menestyksekäs seura ja tänä vuonna heidän huippusuunnistuksen toimintansa palkittiin vuoden liikuntatekona.

Aiemmin myös moottoriurheilu ja yleisurheilu ovat olleet kovalla tasolla.

– Lasse Lampi palkittiin esimerkiksi aikoinaan viisi kertaa parhaaksi urheilijaksi. Nyt ovat alkaneet nousta esiin esimerkiksi keilailu ja kamppailulajit, Häkkilä kertoo.

Sivistysjohtaja Jyrki Lumiaisen mukaan tärkeää on, että liikuntaa ja niin sanottua hengen kulttuuria ei nähdä vastakkaisina, vaan toisiaan tukevina voimina. Kulttuurijärjestöjen, liikuntajärjestöjen ja nuorisojärjestöjen välillä suunnitellaan Paimiossa yhteistyötä ja järjestöjen edustajat oli kutsuttu koolle 5. maaliskuuta miettimään yhteistyökuvioita, joten uusia moninaisia liikunta- ja kulttuuritekoja sekä lasten ja nuorten tapahtumia on varmasti odotettavissa jatkossakin. Uutena kunnalla on myös haettavana hyte-tuki hyvinvointia ja terveyttä edistävään toimintaan.

Marjo Peltoniemi

 

 

Täältä löytyy lista kaikista palkituista.