Naantalin uudet verkkosivut avautuivat

Naantalin kaupunki on uudistanut verkkopalveluaan vastaamaan nykypäivän teknisiä ja käyttäjien muuttuneiden tarpeiden vaatimuksia. Uudistuksen lähtökohtia ovat asiakaslähtöisyys, mobiilikäyttöisyys, sähköinen asiointi ja saavutettavuus.

NAANTALI. Torstaina 4. huhtikuuta julkistettu Naantalin kaupungin uusi verkkopalvelu on suunniteltu mobiili ensin -periaatteella. Uudistuksen lähtökohtia ovat olleet myös asiakaslähtöisyys ja sähköinen asiointi.

Tärkeänä tavoitteena on ollut myös saavutettavuus, jolla turvataan digitaalisten palvelujen yhdenvertaiset käyttömahdollisuudet. Uudella verkkopalvelulla on pyritty vastaamaan uuden 1.4. voimaan tulleen saavutettavuuslain vaatimuksiin.

Verkkopalvelun visuaalisuus on lisääntynyt valokuvien avulla. Lukuisat uudet Naantali-aiheiset valokuvat tuovat sivustolle raikkautta ja paikallista leimaa. Myös kaupungin sosiaalisen median kanavat Facebookissa ja Instagramissa nousevat näkyvästi esiin etusivulla.

Kohti sähköisiä palveluja

Kaupunki on tarjonnut mahdollisuuksia sähköiseen asiointiin aikaisemminkin sähköisten lomakkeiden muodossa. Uusin askel sähköisessä asioinnissa on verkkokauppa, joka tarjoaa tällä hetkellä mahdollisuuden vapaa-aikapalveluiden kesätoimintoihin ilmoittautumisen ja maksamisen. Verkkokaupan tuotevalikoima kasvaa vähitellen.

Sähköisiä lomakkeita on tullut palveluun runsaasti lisää. Käytetyimmät sähköisen asioinnin linkit ja lomakkeet ovat kätevästi käsillä kunkin palvelualan kohdalla avautuvassa valikossa. Asioinnissa on otettu käyttöön myös Suomi.fi-tunnistautuminen. Tämä mahdollistaa Suomen ja EU-kansalaisen sähköisen tunnistamisen tietoturvallisesti erilaisia tunnistusvälineitä, kuten pankkitunnistusta ja mobiilivarmennetta hyödyntäen. Tämän avulla julkishallinnon sähköisten asiointipalveluiden käyttäminen verkossa on turvallista ja helppoa.

Verkkosivujen sisällön kehitystyö jatkuu ja sen vuoksi käyttäjien palaute on meille tärkeää. Käyttäjillä on mahdollisuus antaa palautetta uudistuneesta verkkopalvelustamme sen etusivulla. Verkkopalvelu-uudistusta on tehty yhdessä Raision kaupungin kanssa, kumppanina toimii Wunder ja teknisenä alustana Drupal 8.