Naisten Pankki Varsinais-Suomi täyttää 10 vuotta

Tilaisuuden koko tuotto lahjoitetaan Naisten Pankin työhön. 

VAPAAEHTOISTYÖ. Naisten Pankki Varsinais-Suomi juhlistaa 10-vuotista toimintaansa kehitysyhteistyöseminaarilla lauantaina 6. huhtikuuta kello 14–16 Forum Marinumissa.

Tilaisuuden juhlapuhujina toimivat Naisten Pankin uusi 1.3. toimintansa aloittanut valtakunnallisen ohjausryhmän puheenjohtaja Anni Vepsäläinen, ulkoministeriön kehitysyhteistyöyksikön johtava asiantuntija Anna Gerbremedhin ja Europarlamentin jäsen Henna Virkkunen.

Tervehdykset tilaisuuteen tuovat myös muun muassa Turun kaupunginjohtaja Minna Arve sekä Turun Naisten Pankkia perustamassa ollut Amy Spiik. Musiikista tilaisuudessa vastaa Turun konservatorion sellisti Ida Kiiskinen.

Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein. Naiset ovat Naisten Pankin vapaaehtoisyhteisön keskiössä, jonka voimavarana ovat aktiiviset vapaaehtoiset, lukuisat osakkaat ja lahjoittajat. Naisten Pankin varoja hallinnoi ja hankkeet toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu.

Maaliskuun 2019 alkuun mennessä Naisten Pankki on kerännyt 14,6 miljoonaa euroa. Hanketoimintaa vuonna 2019 on kuudessa maassa. Tämän lisäksi paikallista vapaaehtoistoimintaa on yli 40 paikkakunnalla.