Kuparivuoren tunnelista löytynyttä arvomalmia jaetaan ämpäreittäin

    NAANTALI. Kuparivuoren tunneliremontin yhteydessä löytyneitä arvomalmeja, kobolttia ja litiumia, jaetaan tänään 1.4. kaikille halukkaille.

    Tunnelin korjaustöiden kuluessa Kuparivuori osoittautui erinomaiseksi lähteeksi näiden sähköautojen akuissa tarvittavienn arvomalmien louhintaan. Valitettavasti suurimittaista louhintaa ei voida tunnelissa järjestää tunnelin liikennekäytön vuoksi.

    Korjaustöiden yhteydessä louhitut koboltit ja litiumit jaetaankin kaikille, jotka haluavat rakentaa niistä itselleen sähköauton akun. Malmeja jaetaan maksimissaan ämpärillinen/malmi/henkilö. Omat ämpärit pitää varata mukaan.

    Tarkoitukseen käy tavallinen kantokahvallinen muovi- tai sinkkiämpäri. Jos haluat omat sähköautoakun tarvikkeet, lue ohjeet tästä linkistä. Lisätietoa tilaisuudesta saa täältä.