Elämyksiä maaseudulta -hanke käyntiin

Elämyksiä maaseudulta -hankkeen aloitustilaisuus järjestettiin 10. huhtikuuta Ilmaristen Matkailutilalla, Liedossa. Kuva: Ragip Önsoy.

MATKAILU. Turku Science Park Oy käynnistämän Elämyksiä maaseudulta -hankkeen tavoitteena on Turun seudun matkailuyritysten välisen yhteistyöverkoston kehittäminen, yritysten matkailutuotetarjonnan lisääminen sekä yritysten osaamistason nostaminen. Tarkoituksena on kehittää Turun seudun matkailun ympärivuotisuutta, pidentää matkailusesonkeja sekä tehdä tutustumismatkoja matkailullisesti merkittäviin vierailukohteisiin. 

Kaksivuotisessa, ajalla 1.3.2019–30.6.2021 käynnissä olevassa, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman rahoittamassa hankkeessa on mukana kaikkiaan 10 kuntaa; Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku. 

Matkailun kasvuvauhti muita aloja nopeampaa 

Matkailun kasvu Suomessa on muuta taloutta nopeampaa. Se kasvaa toimialana noin viiden prosentin vuosivauhdilla ja näkymät tuleville vuosille ovat hyvin myönteiset. Tulevaisuuden alaksi nostettu matkailu tarjoaa Suomelle hienoja mahdollisuuksia, koska maailmalla kaivataan sitä, mitä meillä täällä on tarjota: luonnon rauhaa, puhdasta ilmaa ja tilaa. 

Maaseutumatkailua edistäviä tempauksia järjestetään jatkossa paljon, yhtenä esimerkkinä on 7.–8. kesäkuuta Liedossa pidettävä kestävän matkailun ja kylämatkailun työpaja. Ohjelmassa on kansainvälinen työpaja kestävistä kylämatkailutuotteista perjantaina kello 12–16 ja Avoimet kylät -kierros lauantaina kello 10–16. Tilaisuuden järjestämisestä vastaa FinEst Countryside -hanke yhteistyössä V-S Kylät Ry:n kanssa. 

TSS