Askaisten ja Livonsaaren matkailupalvelut ja kulttuurikohteet digioppaassa

MATKAILU. Askaisten ja Livonsaaren kylien palvelut sekä matkailu- ja kulttuurikohteet on koottu yhdeksi mobiililaitteella käytettäväksi reitiksi, jotta sekä matkailijoiden että asukkaiden olisi helpompi löytää kaikki mitä Askaisilla ja Livonsaarella on tarjottavanaan. Hankkeen taustalla on Askaisten kylän epävirallinen ja vapaaehtoinen matkailutoimikunta, jonka tavoitteena on tehdä Askaisten kylää ja samalla myös koko Maskua tunnetummaksi, sekä edistää paikallisten yritysten toimintaedellytyksiä.
Alueen matkailureitti löytyy Citynomadi-nimisestä mobiilisovelluksesta, joka on ladattavissa ilmaiseksi, eikä näkyvyys alueen yrityksille ja yhteisöillekään maksa mitään.
– Halusimme, että tässä hankkeessa olisi alueen vetovoiman ja näkyvyyden parantaminen tärkeintä. Siksi oli alusta saakka selvää, että näkyvyys olisi kaikille ilmaista. Kun kylille saadaan houkuteltua lisää matkailijoita, niin kaikki hyötyvät, kertoo hanketta luotsaava askaislainen Rami Käkönen.
Alkuvaiheessa virtuaalinen matkaopas rajoittuu vain Askaisiin ja Livonsaareen, mutta mikäli siitä saatavat kokemukset ovat kannustavia, on oppaan tarjontaa jatkossa tarkoitus laajentaa kattamaan koko Maskun kunnan alueella olevat kohteet ja palvelut. Masku on koko Suomen vanhimpia asutuskeskittymiä ja alue on historiallisesti hyvin rikasta. Digitalisaation avulla Maskun historia, palvelut ja luonto voidaan helpommin tuoda jokaisen matkailijan matkapuhelimeen.