Halisten nuorisotila Huudissa vetovastuu vaihtuu mutta toiminta jatkuu

Turun kaupungin nuorisopalvelujen Halisten nuorisotilassa Huudissa nuorisotoiminta SPR:n ohjaamana päättyy 30. kesäkuuta, ja siitä alkaen toiminta jatkuu Turun nuorisopalvelujen vetämänä. Uutta kumppanitoimijaa aletaan kilpailuttaa loppukesästä.

HALINEN. Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piiri ja Turun kaupungin nuorisopalvelut ovat päättäneet purkaa sopimuksensa SPR:n vetämästä QuHa:n nuorisotoiminnasta Huudi-nuorisotilassa 30. kesäkuuta alkaen.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että QuHa:n toiminta Punaisen Ristin ylläpitämänä loppuu kesäkuun jälkeen ja Turun kaupunki ottaa vetovastuun elokuussa 2019. Myös työntekijät vaihtuvat.

– Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin nuorisotoiminnan tulee kattaa koko piirin lasten- ja nuortentoiminta. Tähän varatut määrärahat eivät enää riittäneet kattamaan vajetta, joka jäi puuttumaan kaupungin toiminnalle myöntämistä varoista, joten sopimus päätettiin yhteisymmärryksessä purkaa, SPR:n Varsinais-Suomen piirin nuorisotoiminnan suunnittelija Elina Jalonen kertoo.

– On hienoa, että nuorisopalvelut saa järjestettyä nuorisotoiminnan jatkumisen katkeamattomana – Punaisen Ristin ensisijainen toive oli, että juuri toiminta nuorille jatkuu.

Myös järjestöt ja asukkaat voivat käyttää tilaa tuttuun tapaan

Samoin nuorisopalvelupäällikkö Toni Ekroos Turun nuorisopalveluista korostaa, että Huudin toiminta jatkuu normaalisti, vaikka vetovastuu kesällä vaihtuu.

– Nuorisotoiminnan lisäksi tilan muutkin käyttötarkoitukset tulevat säilymään, eli alueen järjestöt ja asukkaat voivat entiseen tapaan käyttää tiloja, Ekroos painottaa.

Sekä Elina Jalonen että Toni Ekroos toteavat myös, että jo hyväksi koettu ja hedelmällinen yhteistyö SPR:n ja Turun kaupungin välillä jatkuu vastaisuudessa esimerkiksi monenlaisten tapahtumien ja projektien muodossa.

Turun kaupungin nuorisopalvelut pyörittää Huudissa nuorisotilatoimintaa tulevan syksyn ajan ja uuden yhteistyökumppanin kilpailutus käynnistyy näillä näkymin elokuussa. Tavoitteena on, että uusi toimija aloittaa tilassa ensi vuoden alusta.