Ystävyysottelussa Dragons de Rouen ja VG-62

Tiukka kamppailu päättyi tasapeliin: VG-62 vs Dragons de Rouen. Kuva: Topi Kanerva.

Naantalin VG-62 U13 sai 21. helmikuuta vastustajakseen ranskalaisen Dragons de Rouen U13 -joukkueen. Joukkuetta isännöi hiihtolomaviikon ajan TPS D06 -joukkue.

JÄÄKIEKKO. Torstaina 21. helmikuuta Naantalin Aurinkoareenalla pelattiin ystävyysottelu, jossa naantalilainen VG-62 U13 sai vastaansa Dragons de Rouen U13:n Ranskasta.

Hiihtolomaleirillään ranskalaisjoukkuetta isännöi TPS:n D06-joukkue, jonka joukkueenjohtajana toimii lietolainen Aki Ahkera. Ranskalaiset pelasivat ensin ystävyysottelun isäntäjoukkuettaan vastaan Impivaarassa keskiviikkona, jonka jälkeen se kohtasi toisen paikallisvastustajan, VG-62:n U13-joukkueen, ja viikon päätteeksi vielä Tapparan juniorijoukkueen Tampereella.

Molemmat joukkueet valmistautuivat otteluihin ahkeralla treenillä, mutta Ranskan vierailijat ehtivät viikon mittaisella Suomi-visiitillään myös tutustua suomalaisuuteen, ja paikallisiin aktiviteetteihin kuten avantouintiin.

Torstain tiukka ottelu Naantalissa päättyi tasalukemiin 2–2. Dragons de Rouen siirtyi toisessa erässä 2–1 johtoon, mutta pian VG tasoitti pelin. Kolmas erä pelattiin ilman maaleja. Molemmat joukkueet ovat ylpeitä lopputuloksesta. Tärkeintä ottelussa ei ollut voitto, vaan uusi kokemus. VG-62 U13 pääsi ensimmäistä kertaa pelaamaan ulkomaalaisia vastaan ja Ranskan joukkue sai mahtavan kiekkomatkan Suomeen. Myös VG joukkue olisi halukas joskus lähtemään ulkomaille pelaamaan.

Joukkueet kokoontuivat yhteiskuvaan. Kuva: Antti Jyväkorpi.

Jääkiekko kun ei ole pelkästään joukkueen oma peli, vaan siinä on myös se vastustaja ja koko kiekkomaailma ympärillä. Sitä olisi hyvä päästä näyttämään lapsille laajemmin, suunnittelee joukkueenjohtaja Sini Erjanti.

Pelaajat olivat erittäin tyytyväisiä peliin, ja toivovat pääsevänsä myös uudestaan. Oli kiva pelata, pukuhuoneet ovat tilavampia kuin meillä ja kuuluttaja osasi lausua hyvin ranskalaiset nimet, summaa Dragons de Rouen U13 -joukkueenjohtaja Teija Gaultier.

VG-62 U13:n maalivahti Eemeli Räikkä on niin ikään hyvillään pelistä.

Oli tosi kiva pelata, aika samanlaista kuin muissakin peleissä. Kiva kokemus ja alkuun kansallislaulut tuntuivat jännältä, sanoo Räikkä.

Ottelun jälkeen joukkueet juhlivat yhdessä peliä ja nauttivat Suomen ja Ranskan lipuin koristellut leivonnaiset. Pelaajat saivat uuden hienon kokemuksen hyvän mielen ottelusta.

Naantalista ranskalaispelaajat lähtivät jälleen TPS D06:n järjestämiin isäntäperheisiin, jonka jälkeen heillä oli edessään vielä yksi ottelu Tampereen Tapparan juniorijoukkuetta vastaan.

Topi Kanerva

Kirjoittaja suorittaa työssäoppimisjaksoaan Turun Seutusanomissa.