Merimaskun Rantamakasiinin kaupoista vielä neuvotellaan

Seutusanomien kuva-arkisto.

NAANTALI. Naantalin saaristossa, Merimaskun rannan kupeessa sijaitsevan Rantamakasiinin kohtalo on edelleen avoin. Alun perin kaupunki oli tarjonnut Merimaskun Rantamakasiini-ravintolan rakennusta ostettavaksi 115 000 euron minimihintaan. Kaupan ehdoksi on asetettu se, että ostajan tulee samalla vuokrata rakennuksen tontti ja ravintolan edessä olevan vierasvenesatama laitureineen 30 vuoden ajaksi. Tontin vuosivuokraksi on asetettu 4 500 euroa ja vierasvenesataman kertasuoritteiseksi vuokraksi 10 000 euroa.

Koska kauppa ei käynyt odotetulla tavalla, kaupunki päätti Rantamakasiinin rakennuksen myymisestä ja tontin sekä vierasvenesatamakokonaisuuden vuokraamisesta tarjousten perusteella. Tarjous tuli jättää 3.12.2018 mennessä Rantamakasiinin ostamisesta sekä määräaikaisista vuokrasopimuksista koskien tonttia ja vierasvenesatamaa.

Kaupungin kiinteistöpäällikkö Pekka Almin mukaan kauppa on edelleen kesken.

– Neuvottelu on vielä käynnissä yhden toimijan kanssa, Alm toteaa.

Rantamakasiinin tilat on peruskorjattu vuonna 2011. Rakennuksessa ovat ravintola- ja näyttelytilat sekä vierasvenesataman palvelutilat. Ravintolatilaan mahtuu 65 asiakaspaikkaa sisälle ja 100 asiakaspaikkaa ulkoterassille. I-kerroksen kerrosala on 132 m², yläkerran näyttelytilojen kerrosala on noin 125 m², yhteensä 257 m².

Katariina Mäkinen-Önsoy